Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες



Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι στρογγυλό κατά προτίμηση κι άπαχο
  • 5 με 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο ξερό
  • αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
  • λίγο κουρκουμά
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • καυτό νερό
[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Πλένω και στεγνώνω το κρέας με χαρτί κουζίνας.
  • Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας και το κρεμμύδι ολόκληρο 
  • Τα γυρίζω με ξύλινη κουτάλα περίπου 10 λεπτά και προσθέτω τον πελτέ ντομάτας χωρίς να αραιώσω και ανακατεύω μαγειρεύοντας άλλα 5 λεπτά .
  • Προσθέτω και το αλατοπίπερο την ζάχαρη και το κουρκουμά -ανακατεύω -
  • Ρίχνω μετά καυτό νερό σχεδόν μέχρι επάνω στην κατσαρόλα το σκεπάζω και το αφήνω να βράζει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλο το νερό και να μείνει με την σάλτσα του η οποία έρχεται και δένει από μόνη της και είναι υπέροχη 


Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές αλλά κομμένες κυδωνάτες τις οποίες της τηγανίζουμε πρώτα σε σιγανή θερμοκρασία να ψηθούν καλά μέσα και μετά δυναμώνουμε για να ροδίσουν. 





Καλή σας όρεξη...






Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες