Σολομός στο φούρνο με κρούστα λιαστής ντομάτας

Σολομός στο φούρνο με κρούστα λιαστής ντομάτας



Υλικά (για 2-4 άτομα):

  • 45 γραμμάρια λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ψίχουλα ψωμιού
  • 8-10 οζ. σολομός
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
[ads-post]

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Στο μούλτι ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, κουκουνάρι και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 
  • Στη συνέχεια ανακατέψτε με τη ψίχα ψωμιού.
  • Κόψτε το σολομό σε δύο κομμάτια.
  • Καλύψτε το πάνω μέρος του σολομού με το ελαιόλαδο και τον τόπο πλευρά του δέρματος κάτω από ένα φύλλο ψησίματος. 
  • Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας απλώστε το μείγμα λιαστής ντομάτας πάνω από κάθε σολομό και ψήστε για 12-15 λεπτά. 
  • Βγάζετε από το φούρνο, ραντίστε με χυμό λεμονιού και σερβίρετε.





Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel






Σολομός στο φούρνο με κρούστα λιαστής ντομάτας