Χοιρινό στο φούρνο με Δαμάσκηνα & Βερίκοκα

Χοιρινό στο φούρνο με Δαμάσκηνα & Βερίκοκα



Υλικά:

  • 1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά
  • 1 κούπα κονιάκ
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα πορτοκαλί χυμό
  • 2 κούπες νερό
  • 200 γρ ξερά δαμάσκηνα
  • 200 γρ ξερά βερίκοκα
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
  • Λίγο δενδρολίβανο
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάφι κ πιπέρι

[ads-post]

Εκτέλεση:

  • Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας.
  • Βάζουμε το κρέας στην γάστρα η στο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για δύο ώρες στους 180.
  • Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα δαμασκηνά κ τα βερίκοκα και τα βρίζουμε για 5 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε και τα βράζουμε αδέξια κ αριστερέ στην πιατέλα με το κρέας που χουμε κάψει σε φέτες.
  • Διαλύουμε με λίγο κρύο νεράκι το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μετά στο ζουμί.
  • Ανακατέψουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνομαι το κρύας .



Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel





Χοιρινό στο φούρνο με Δαμάσκηνα & Βερίκοκα