Τυρόπιτα με φέτα και μαστίχα Χίου

Τυρόπιτα με φέτα και μαστίχα Χίου



Τυρόπιτα με φέτα, παραδοσιακή, με πλούσιο χωριάτικο φύλλο. Η μαστίχα Χίου την κάνει αρωματική και ακόμα πιο γευστική.


Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 φύλλα χωριάτικα
  • 2 ½ κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας
  • 600 γρ φέτα 
  • Πιπέρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο 


[ads-post]


Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ξανθύνει.
  • Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αραιωμένη μπεσαμέλ.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, τα αυγά, τη μαστίχα και τη φέτα και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε και αυτά. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε, χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε για 1 ώρα.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel










Τυρόπιτα με φέτα και μαστίχα Χίου