Φακές βελουτέ με τραγανό μπέικον ή προσούτο

Φακές βελουτέ με τραγανό μπέικον ή προσούτο



Βελουτέ με φακές έχετε δοκιμάσει; Εκμεταλλευτείτε τις φακές που περίσσεψαν και απολαύστε την τέλεια αυτή βελουτέ με τραγανό προσούτο.


Υλικά:

  • φακές σούπα που περίσσεψαν
  • φέτες προσούτο ή φέτες μπέικον


[ads-post]


Εκτέλεση:

  • Για να κάνουμε τις φακές βελουτέ, βάζουμε τη μαγειρεμένη σούπα φακής που μας περίσσεψε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.
  • Η πυκνότητα της βελουτέ εξαρτάται από τα υγρά που προσθέτουμε ή αφαιρούμε.
  • Για πιο βελούδινη, λεία υφή, περνάμε τη βελουτέ απο ψιλή σίτα.
  • Σερβίρουμε τη βελουτέ φακής σε ζεστά μπολ, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον ή προσούτο.

Για το τραγανό προσούτο:
  • Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί τις φέτες προσούτο, βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
  • Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν και να κρυώσουν. 
  • Το σπάμε σε μικρά κομματάκια.



Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel





Φακές βελουτέ με τραγανό μπέικον ή προσούτο