Τυρόπιτα με τέσσερα τυριά

Τυρόπιτα με τέσσερα τυριά



Η τυρόπιτα είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά μας. Ποιος δεν έχει λατρέψει την τυρόπιτα της γιαγιάς ή της πεθεράς, φτιαγμένη με άπειρους συνδυασμούς ανάλογα με την περιοχή και τα διαθέσιμα υλικά. Να μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε τυρόπιτα με τέσσερα τυριά: φέτα, μυζήθρα, κασέρι και κεφαλογραβιέρα.


Υλικά:

  • 450 γρ. πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό τριμμένη μυζήθρα
  • 400 γρ. τριμμένη φέτα
  • 500 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 500 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • πιπέρι
  • λιγο μοσxοκαρυδο
  • λίγο βούτυρο λιωμένο στα μικροκύματα ή ελαιόλαδο για τα φύλλα

[ads-post]

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπωλ ολα τα τυριά και προσθέτω το πιπέρι και λιγο μοσxοκάρυδο.
  • Βουτυρώνω ένα ταψί ή πυρέξ και βαζω δύο βουτυρωμένα φύλλα ζύμης.
  • Ρίχνω γέμιση και εναλλάξ βουτυρωμένα φύλλα ζύμης. Δεν με πειράζει αν το φύλλο είναι τσαλακωμενο.
  • Συνεχίζω έτσι, δηλαδή γεμίζω και απλώνω τα φύλλα μεχρι να τελειώσει η γέμιση. 
  • Όταν τελειώσει η γέμιση της τυρόπιτας, την σκεπάζω με 2 φύλλα βουτυρωμένα και κλείνω τα φύλλα γύρω γύρω στο ταψί μου.
  • Χαράζω με ένα μαχαίρι την τυρόπιτά μου.
  • Χτυπάω τα έξι αυγά με το γάλα και περιχύνω το μείγμα τους στο ταψί. 
  • Ραντιζω με λιγο νερο και ψήνω την τυρόπιτα για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει καλά.
  • Βάζω το φούρνο να δουλεύει με αντιστάσεις πάνω – κάτω και το ταψί στην τελευταία σχαρα 
  • Σερβίρω την τυρόπιτα ζεστή αλλά τρώγεται άνετα και κρύα.

Tips: 
  • Αν ανοίξατε φύλλο στο χερι, αφήστε το λίγο να στεγνώσει. Έτσι η πίτα θα γίνει πιο τραγανή. 



Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




Τυρόπιτα με τέσσερα τυριά