Πατατόσουπα βελουτέ

Πατατόσουπα βελουτέ



Πατατόσουπα βελουτέ, αγαπημένη, εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή.


Υλικά:

  • 1 παστινάκι ή λευκό καρότο
  • 350 γρ. πατάτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανό
  • κρουτόν για το γαρνίρισμα


[ads-post]


Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, το λευκό καρότο και το σκόρδο. 
  • Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και το καρότο.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. 
  • Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσουν.
  • Ανακατεύουμε τακτικά. 
  • Όταν τα λαχανικά να ροδίσουν, ρίχνουμε το νερό και λίγο ακόμα αλάτι. 
  • Αφήνουμε να βράσουν 45 λεπτά, καλύπτοντας με το καπάκι. 
  • Αν τα λαχανικά “πιουν” το νερό τους, προσθέτουμε επιπλέον. 
  • Βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. 
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε με λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. 
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο και μπαχαρικά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρουτόν.



Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel



Πατατόσουπα βελουτέ