Γεμιστές πατάτες στο φούρνο με πιπεριές φλωρίνης και γαλοπούλα

Γεμιστές πατάτες στο φούρνο με πιπεριές φλωρίνης και γαλοπούλα


Υλικά:
  • 4 πατάτες μέτριες, λίγο μακρόστενες, βιολογικής καλλιέργειας
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
  • 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Λίγο λάδι

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 15΄. 
  • Θέλετε να «κρατούν» στο πιρούνι. 
  • Τις αδειάζετε σαν βάρκα και τις τοποθετείτε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο. 
  • Τη σάρκα την πολτοποιείτε με το μπέικον, προσθέτετε το λάδι και τα μπαχάρια.
  • Ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάτε λίγο, ελάχιστο, τυρί για από πάνω. 
  • Γεμίζετε τις πατάτες και πασπαλίζετε με το τυρί. 
  • Ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20΄. 
  • Λίγο σκόρδο στο μείγμα εντείνει τη γεύση.



Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel









Γεμιστές πατάτες στο φούρνο με πιπεριές φλωρίνης και γαλοπούλα