Λαζάνια με κιμά

Λαζάνια με κιμά


Υλικά:
  • 500γρ κιμά
  • 1 πακέτο ντομάτα
  • 1 1/2 πακέτο λαζάνια
  • Ρίγανη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Για τη Μπεσαμέλ:
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • Μισό φλιτζάνι λάδι
  • 100γρ βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 1/2 λίτρο γάλα

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Τον κιμά το φτιάχνουμε όπως για τα μακαρόνια με κιμά,αλλά χωρίς κρεμμύδι. Βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
  • Για την μπεσαμέλ λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι, προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια δεν το αφήνουμε, μόλις έχει γίνει σαν κρέμα το αλεύρι 
  • Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σιγά 
  • Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. 
  • Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά πριν να το στρώσουμε.
  • Περνούμε το ταψί μας πρώτη στρώση μόνο μπεσαμελ και τα φύλλα
  • Στη συνέχεια στρώνουμε μπεσαμελ, κιμά φύλλα, μέχρι να γέμιση το ταψί. 
  • Τελευταία στρώση φύλλα, μπεσαμελ και μπόλικο τυρί για ογκρατέν.
  • Στο φούρνο 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.



Καλή σας όρεξη...





Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel








Λαζάνια με κιμά