Ψητό κοτόπουλο με πορτοκάλι και μυρωδικά

Ψητό κοτόπουλο με πορτοκάλι και μυρωδικά



Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 4 μικρά κρεμμύδια
  • 1 πορτοκάλι
  • 4 κουταλιές λάδι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλάκι δρακόντειο (τάρακον)
  • Αλάτι
  • Σπασμένους κόκκους μαύρου πιπεριού.

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Κόβετε το περιττό λίπος από το κοτόπουλο. 
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κοτόπουλο, το λάδι, το θυμάρι, το δρακόντειο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Ανακατεύετε καλά έτσι ώστε όλα τα υλικά να πιάσουν καλά πάνω στο κοτόπουλο. 
  • Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος. 
  • Κόβετε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και το πορτοκάλι με τη φλούδα στα έξι.
  • Στύβετε τα κομμάτια πορτοκαλιού πάνω στο κοτόπουλο και τα τοποθετείτε στο ταψί.
  • Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε κάποια κομμάτια πορτοκάλι και μέσα στο κοτόπουλο. 
  • Τέλος, απλώνετε τα κομμάτια κρεμμυδιού στο ταψί και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. 
  • Ψήνετε για μια ώρα στους 190οC. 
  • Μετά ξεσκεπάζετε και ψήνετε για ακόμα 30’ – 40’ στους 200οC μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.




Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel








Ψητό κοτόπουλο με πορτοκάλι και μυρωδικά