Ο Δήμος Λαρισαιων θα αντικαταστήσει τους μπλε κάδους με νέους που θα κλειδώνουν

Ο Δήμος θα αντικαταστήσει τους μπλε κάδους με νέους που θα κλειδώνουν


Με κάδους ανακύκλωσης που κλειδώνουν θα αντιμετωπίσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων το φαινόμενο των κλοπών ανακυκλώσιμων υλικών, το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.


 Άγνωστοι με καρότσια και φορτηγάκια, σχεδόν καθημερινά ψάχνουν και αδειάζουν κυρίως τα μεταλλικά υλικά (αλουμίνιο, σίδερο…) που ρίχνουν οι πολίτες στους κάδους ανακύκλωσης, τα οποία ακολούθως πωλούν σε εταιρείες. 


Με αυτήν την παράνομη δράση, εκτιμάται ότι αποδομείται η προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να ευαισθητοποιήσει τους δημότες, να κάνουν τρόπο ζωής την ανακύκλωση, για την προστασία του περιβάλλοντος.

[ads-post] 

Σχετικά με το θέμα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Ζαούτσος μιλώντας στην Ελευθερία δηλώνει ότι σύντομα ο Δήμος θα προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια νέων μπλε κάδων οι οποίοι θα αντικαταστήσουν όλους του παλιούς.


Οι νέοι κάδοι θα διαθέτουν δύο οπές για να δέχονται ανακυκλώσιμα αντικείμενα αλλά θα ανοίγουν για να αδειάσουν μόνο με κλειδιά που θα διαθέτουν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου.Πηγη: www.kosmoslarissa.gr (Χ.Ψ.)

(*με πληροφορίες από Ελευθερία)


Τα ΝΕΟΤΕΡΑ...

[recent][timeline]
[facebook][blogger]
Από το Blogger.