ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Αντιδράσεις για τη δήλωση Γεωργιάδη περί "αλλοίωσης πληθυσμού"

Αντιδράσεις για τη δήλωση Γεωργιάδη περί "αλλοίωσης πληθυσμού"


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για "αλλοίωση πληθυσμού" με αφορμή τα όσα είπε σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο με τους μετανάστες στους Παξούς .

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε: 
"Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί το 112 και πήραν και τηλέφωνο. Έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας». Στη συνέχεια βέβαια μιλώντας στην ΕΡΤ και μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι "δεν θα ήθελα να μπω σε έναν ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια κουβέντα πάνω σε νεκρούς ανθρώπους".


Χαρίτσης: Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με τη δήλωση Γεωργιάδη;

Η δήλωση αυτή του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση που μιλά για ανατριχιαστική δήλωση και καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση.

Όπως αναφέρει ο κ. Χαρίτσης: 
«Η ανατριχιαστική δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, περί προσπάθειας «αλλοίωσης του πληθυσμού», κατά τη στιγμή μάλιστα που εξελίσσεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο, είναι ρατσιστική, ανιστόρητη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο κ. Γεωργιάδης αποκαλύπτει τη βαθιά απαξίωσή του για την ανθρώπινη ζωή. Είναι, όμως, ο κ. Μητσοτάκης αυτός που οφείλει επιτέλους να πάρει θέση: συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού του και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας; Ως πότε θα βλέπουμε τους εγχώριους Όρμπαν στα υπουργικά έδρανα; Και πάνω από όλα: Πρέπει να σώζονται οι πρόσφυγες στο Αιγαίο ή πολιτική της κυβέρνησής του είναι να τους αφήνει να πνίγονται; », 
καταλήγει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο πνεύμα, η Γραμματέας της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σε ανάρτησή της στο twitter αναφέρει:

«Την ώρα που Έλληνες σώζουν ανθρώπους που πνίγονται μεσοπέλαγα, ο κύριος Γεωργιάδης ανακαλύπτει αλλοίωση της χώρας.

Συμφωνεί μαζί του η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης; Μπήκαν και επίσημα στη γραμμή Σαλβίνι – Όρμπαν;»

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε ότι «κάθε ώρα που περνάει και δεν καταδικάζονται οι δηλώσεις Γεωργιάδη, είναι ώρες που μαυρίζουν την παράδοση της ΝΔ και προσβάλουν τη χώρα».

[ads-post]

Η νέα δήλωση Γεωργιάδη

Επανερχόμενος στο θέμα του ναυαγίου και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Γεωργιάδης είπε: 
"Καταρχάς να πούμε συλλυπητήρια για όσους πνίγηκαν. Δυστυχώς αυτή η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, δημιουργεί συνθήκες πολύ άσχημες για τους ανθρώπους και πολλοί από αυτούς δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους και αυτό ανθρώπινα είναι απαίσιο. Δεν θα ήθελα να μπω σε έναν ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια κουβέντα πάνω σε νεκρούς ανθρώπους. Η άποψη της ΝΔ περί ελέγχου των συνόρων είναι γνωστή», 
ανέφερε ο υπουργός.





Πηγή: www.enikos.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια