ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Σε τέσσερις βασικούς άξονες η ανάπτυξη για το λιμάνι του Βόλου

Σε τέσσερις βασικούς άξονες η ανάπτυξη για το λιμάνι του Βόλου


Τους προέδρους των λιμανιών είδε ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε σύσκεψη παρουσία του Υπ. Ναυτιλίας


Σε τέσσερις βασικούς άξονες θα στηριχθεί το σχέδιο ανάπτυξης του λιμένα Βόλου, όπως φαίνεται με βάση και τον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο προσδοκά να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες παραχώρησης δραστηριοτήτων προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα εντός του τρέχοντος έτους.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσία του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη και των προέδρων των Οργανισμών Λιμένων μεταξύ και του Βόλου με το νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφο έγινε μια πρώτη αναγνωριστική συζήτηση ενόψει και της σημερινής παρουσίασης της μελέτης που έχει ετοιμάσει το Ταμείο για την αξιοποίηση των 10 Λιμανιών.
Όπως τόνισε μιλώντας στη «Μαγνησία» ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, «έγινε μια πολύ θετική συζήτηση και συγχρόνως ακούσαμε και από την πλευρά του προέδρου του Ταμείου, πως σκέφτεται να προχωρήσει στο κομμάτι των παραχωρήσεων η διαδικασία των οποίων αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει. Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Σταυριδόπουλος, ενημερώσαμε το νέο πρόεδρο σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές του κάθε λιμένα, ενώ έγινε συζήτηση σχετικά με τις γραφειοκρατικές κυρίως δυσκολίες που υπάρχουν, προκειμένου αυτές να ξεπεραστούν στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη νέα διοίκηση του Ταμείου.»



Επαφές ΤΑΙΠΕΔ με παραχωρησιούχους

Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος από την πλευρά του αποκάλυψε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν πρώτο γύρο συζητήσεων με ενδεχόμενους παραχωρησιούχους και εξέφρασε την βούληση να επισκεφτεί όλα τα λιμάνια. Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία που έχει το κοινωνικό αποτύπωμα των λιμανιών στις τοπικές κοινωνίες κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι πρόεδροι των Οργανισμών τονίζοντας την σημασία που έχει η σύμπλευση των λιμανιών με τις τοπικές κοινωνίες.



Οι προτεραιότητες του Βόλου

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με τις προτεραιότητες που θέτει το ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια και έχουν άμεση εφαρμογή και στο λιμάνι του Βόλου, οι κύριοι άξονες ανάπτυξης θα είναι οι εξής τρείς: Κρουαζιέρα, τουριστικά σκάφη, εμπορευματοκιβώτια. Αυτό που ξεχωρίζει στην περίπτωση του Βόλου είναι το σχέδιο που ήδη έχει τεθεί από τους τοπικούς φορείς υπόψη των αρμοδίων για την δυνατότητα να καταστεί ο Βόλος λιμάνι αφετηρίας και τελικού προορισμού των ταξιδιών κρουαζιέρας (home port) αξιοποιώντας την εγγύτητά του με ένα σύγχρονο αεροδρόμιο όπως αυτό της Ν.Αγχιάλου, κάτι που έχουν καταφέρει ήδη τα λιμάνια Ηρακλείου και Κέρκυρας σε συνεργασία με τις εταιρίες TUI και Costa cruises. Σε ότι αφορά στον διεθνή διαγωνισμό για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στην οποία έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει ο ΟΛΒ για την κατασκευή μαρίνας, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα οποιαδήποτε ενέργεια θα πρέπει να συναποφασιστεί με τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο ο στόχος είναι αυτό να γίνει εντός του 2018. Σε ότι αφορά την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμένα, όπως είχε αποκαλύψει η «Μαγνησία» πριν από λίγες ημέρες, εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται αντιπροσωπεία συνεργατών εταιρίας γερμανο-αυστριακών συμφερόντων που θα εξετάσει τα τεχνικά δεδομένα για την δημιουργία σταθμού εμπορευματοκιβωτίων εντός των εγκαταστάσεων του λιμένα, αξιοποιώντας υφιστάμενα κτίρια.



Εκδίδεται η υπουργική απόφαση για τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα

Εξελίξεις όμως θα υπάρξουν και στον τομέα που αφορά την ανάπτυξη ναυπηγοεπισκεαυστικής δραστηριότητας στο λιμάνι του Βόλου, καθώς εντός της εβδομάδας αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης του Υπ.Ναυτιλίας που θα παρέχει τις απαραίτητες άδειες. Η προοπτική αυτή αναμένεται να ενισχύσει τα οικονομικά του ΟΛΒ και να δημιουργήσει πρόσθετες θέσεις εργασίας. Να σημειωθεί ο καταγόμενος από τη Ν.Αγχίαλο εφοπλιστής Πάρις Δράγνες έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να φέρνει τα πλοία του στο Βόλο για επισκευή.




Πηγή: www.magnesianews.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »