ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε δράση study visit στην πόλη του Μπρίστολ, στο πλαίσιο του δικτύου πόλεων CIVITAS Forum

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε δράση study visit στην πόλη του Μπρίστολ, στο πλαίσιο του δικτύου πόλεων CIVITAS Forum



Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε σε δράση επίσκεψης μελέτης (study visit) στο Μπρίστολ στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της συμμετοχής του από το 2016 στο δίκτυο πόλεων CIVITAS Forum. Το δίκτυο πόλεων με τις δράσεις του λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων μεταξύ ειδικών και αντιπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με τα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας. 





Το 2017, το δίκτυο ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία, με τίτλο CIVITAS SATELLITE, που θα πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις ανταλλαγής επισκέψεων εργασίας (study visits, work placements) στο χρονικό διάστημα 2017-2010. Ο Δήμος Λαρισαίων επιλέχθηκε να συμμετέχει σε δράση «study visit» στην πόλη του Μπρίστολ (Ηνωμένο Βασίλειο), μαζί με τις πόλεις της Στοκχόλμης (Σουηδία), της Μούρθια (Ισπανία), του Τόρε Βέδρας (Πορτογαλία) και του Φουνσάλ (Πορτογαλία). 





Η πόλη του Μπρίστολ ήταν Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2015 και διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το Λονδίνο. Καθώς η πόλη της Λάρισας βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης έργων και δράσεων του εγκεκριμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η συμμετοχή της σε μια τέτοια δράση αποτελεί μια ευκαιρία ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, που αντιμετωπίζουν με τη σειρά τους τις δικές τους προκλήσεις στον τομέα της αστικής κινητικότητας. 


[ads-post]


Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης παρουσιάστηκε η στρατηγική των μεταφορών και η πολιτική που εφαρμόζει η πόλη του Μπρίστολ και το όραμα του Δήμου σχετικά με τις μαζικές μεταφορές, τις μετακινήσεις και τη χρήση αυτοκινήτων, ποδηλάτων και πεζών από τους επικεφαλής της ομάδας των μεταφορών. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενες πόλεις παρουσίασαν το όραμα και τις δράσεις που υλοποιούν για την αστική κινητικότητα, ενώ ακολούθησε συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο κέντρο της πόλης και παρουσίαση του προγράμματος MetroBus από την υπεύθυνη μηχανικό. 





Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρα περιλάμβανε παρουσίαση της πολιτικής και των μέτρων που εφαρμόζει το Μπρίστολ για τις ποδηλατικές υποδομές, τη χρήση ποδηλάτου, την πεζή μετακίνηση, τη διαχείριση των μετακινήσεων και του κέντρου πληροφόρησης των μετακινήσεων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη και περιήγηση στα έργα ανάπλασης του κέντρου της πόλης, καθώς και στο κέντρο επιχειρήσεων μεταφορών, που ελέγχεται από τον Δήμο. 





Ο Δήμος Λαρισαίων εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Μαρία Κωτούλα, Πολιτικό Μηχανικό και κο Γεώργιο Σκουμή, Τοπογράφο Μηχανικό, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Στοκχόλμη και το Τorres Vedras της Πορτογαλίας, καθώς και η εκπρόσωπος του δικτύου πόλεων Eurocities, που συντονίζει την υλοποίηση των δράσεων.



Newsroom larisacitynews.GR




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια