ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2019 της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2019 της Περιφέρειας Θεσσαλίας

60% μείωση των δαπανών χωρίς μείωση της ποιότητας των υπηρεσίων Εκτός προϋπολογισμού τα επιδόματα των νευροπαθών με απόφαση της κυβέρνησης 2.500 έργα έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας προϋπολογισμού 2,2 δις και έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον 810 εκατ. ευρώ για νέα έργα Έλλειψη χρηματοδότησης από Υπουργείο Εσωτερικών για έργα υποδομής Δεν επιβάλλουμε φόρους ή τέληΔιεκδικήσαμε και πετύχαμε τη δέσμευση του υπουργείου Εσωτερικών για νέες προλήψεις προσωπικού 

Κώστας Αγοραστός: «Δεν αποδίδονται από το υπουργείο οι οφειλόμενοι πόροι στις Περιφέρειες»


Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2019 σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σημείωσε πως πρόκειται για έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που τηρεί το αυστηρό πλαίσιο που επιβάλει το Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως τα λειτουργικά έξοδα της Περιφέρειας έχουν μειωθεί κατά 60%.


Ο κ. Αγοραστός αναλύοντας τα στοιχεία είπε πως ο προϋπολογισμός για το 2019 ανέρχεται στο ποσό των 155 εκατ. ευρώ. Ενώ σημείωσε ότι « είναι ένας προϋπολογισμός που διακρίνεται από την υποχρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση μιας και για παράδειγμα για τα έργα υποδομής μας δίνει μόνο 2,2 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό πολύ μικρό που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της και για να ασκήσει τις αρμοδιότητές της η Περιφέρεια».


[ads-post]


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κονδύλι για την πληρωμή των επιδομάτων των νευροπαθών τονίζοντας ότι «θα ήθελα να επισημάνω ότι ο φετινός προϋπολογισμός για πρώτη φόρα δεν περιέχει τα επιδόματα των νεφροπαθών. Οι νεφροπαθείς από εδώ και στο εξής δεν θα πληρώνονται με την υφιστάμενη διαδικασία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά θα πληρώνονται απευθείας από το Υπουργείο».



Newsroom larisacitynews.GR




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια