ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ομόφωνο ψήφισμα δυσαρέσκειας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων για την Παιδιατρική Κλινική

Ομόφωνο ψήφισμα δυσαρέσκειας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων για την Παιδιατρική Κλινική


Με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου Τρικάλων σχετικά με την παιδιατρική κλινική και τους όρους λειτουργίας της. Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Τρικάλων και τη συζήτηση που ακολούθησε το βράδυ της Τρίτης 8 Οκτωβρίου 2018, το Σώμα έκανε ομόφωνα αποδεκτό το ψήφισμα, με ελάχιστες τροποποιήσεις. Το ψήφισμα καταλήγει με την απαίτηση, να λειτουργεί η κλινική σε 24ωρη βάση, ώστε «και να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Το ψήφισμα θα αποσταλεί στα Δημοτικά Συμβούλια και των άλλων τριών Δήμων του νομού Τρικάλων, ώστε να υπάρχει ενιαία στάση, που θα εκφραστεί στους Βουλευτές Τρικάλων και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

[ads-post]

Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο: 

Για τη λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων 

Η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, αντιμετωπίζει από την αρχή της λειτουργίας της σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας της έλλειψης Παιδιάτρων και Νοσηλευτικού προσωπικού. 

Αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης είναι η απόφαση της Διοίκησης του Γ.Ν. Τρικάλων για το κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής για 12 μέρες τον τρέχοντα μήνα, με εναλλάξ λειτουργία με την Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Καρδίτσας. 

Ουσιαστικά για 12 μέρες τον μήνα, το Νοσοκομείο Τρικάλων δεν μπορεί να δεχτεί μετά τις 3 μ.μ. (οπότε λήγει το ωράριο της πρωινής βάρδιας) επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά, ενώ για αυτές μέρες όλα τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας θα στέλνονται στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. 

Η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που έχει τον χαρακτήρα «κατεπείγοντος», αφήνει υγειονομικά «ακάλυπτο» τον Δήμο Τρικκαίων, με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και χιλιάδες παιδιά καθώς και επισκέπτες. Επίσης, το Κέντρο Υγείας που λειτουργεί στην πόλη των Τρικάλων δεν διαθέτει Παιδίατρο, όπως και τα Κέντρα Υγείας στις έδρες των υπόλοιπων Δήμων του νομού μας (η παιδίατρος του ΚΥ Καλαμπάκας έχει αποσπαστεί από πέρυσι στο νοσοκομείο Τρικάλων για να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες). 

Μετά από όλα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής και απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία της, με στελέχωση με πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικών παιδιάτρων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής, 24ωρη λειτουργία της κλινικής και να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια