ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Άντρες ή Γυναίκες; Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν στο κρεβάτι;

Άντρες ή Γυναίκες; Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν στο κρεβάτι;

Σας αφορά!

Ποιος κινδυνεύει περισσότερο να πεθάνει στο κρεβάτι; Ο άνδρας ή η γυναίκα; Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους!

Μικρή -κάτω από 1%- είναι η πιθανότητα να πάθει κανείς αιφνίδια καρδιακή ανακοπή ή να πεθάνει από αιφνίδιο καρδιακό θάνατο κατά τη σεξουαλική επαφή. Από την άλλη πλευρά, περίπου δεκαπλάσια είναι η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο σε έναν άνδρα σε σχέση με μια γυναίκα. Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα επιβίωσης από ένα τέτοιο περιστατικό ανακοπής-ανεξαρτήτως φύλου- είναι πολύ μικρή.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα από μια νέα μελέτη που παρουσίασαν Αμερικανοί επιστήμονες σε καρδιολογικό συνέδριο στις ΗΠΑ. Η έρευνα -η πρώτη του είδους της όσον αφορά τη σχέση σεξουαλική επαφής-ανακοπής- επιβεβαιώνει ότι είναι πράγματι δυνατό να σταματήσει να χτυπά ξαφνικά η καρδιά (ιδίως ενός άνδρα) την ώρα της σεξουαλικής επαφής, αλλά κάτι τέτοιο είναι σπάνιο.

[ads-post]

Ανάλυση στοιχείων

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Σουμίτ Τσαγκ του Καρδιολογικού Ινστιτούτου Cedars-Sinai του Λος ‘Αντζελες, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο της American Heart Association στην Καλιφόρνια και ανάλογη δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of American College of Cardiology), ανέλυσαν στοιχεία για 4.557 περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής σε ανθρώπους άνω των 18 ετών, στη διάρκεια μιας περιόδου 13 ετών.

Από αυτά, διαπιστώθηκε ότι τα 34 (0,7%) είχαν συμβεί στο κρεβάτι ή έως μία ώρα μετά από αυτό και, εξ αυτών, σχεδόν όλα (τα 32) αφορούσαν άνδρες. Μεταξύ των ανδρών, σχεδόν ένα στα 100 περιστατικά αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σχετιζόταν με τη σεξουαλική επαφή, ενώ μεταξύ των γυναικών η αναλογία δεν ήταν ούτε μία στις χίλιες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η πιθανότητα ανακοπής είναι μεγαλύτερη σε έναν μεσήλικα άνδρα γύρω στα 60, με ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου (ιδίως καρδιακή αρρυθμία), ο οποίος παίρνει φάρμακα γι’ αυτήν. Η χρήση αλκοόλ και διεγερτικών ουσιών πριν το σεξ αυξάνει περαιτέρω τον κίνδυνο.


Τι συμβαίνει

Στην αιφνίδια καρδιακή ανακοπή η καρδιά σταματά ξαφνικά να χτυπά, κάτι που συνήθως συμβαίνει χωρίς προειδοποίηση, λόγω προβλημάτων στην ηλεκτρική λειτουργία της καρδιάς (η ανακοπή είναι διαφορετική από το έμφραγμα όπου μπλοκάρεται η ροή του αίματος στην καρδιά). Χωρίς άμεση παρέμβαση, η ανακοπή μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο καρδιακό θάνατο. Ήταν γνωστό ότι το σεξ μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα, ενώ όπως δείχνει η νέα μελέτη, υπάρχει μικρή πιθανότητα να οδηγήσει και σε θανατηφόρα ανακοπή.

Σχεδόν το 90% όσων παθαίνουν ανακοπή εκτός νοσοκομείου, πεθαίνουν, συνήθως επειδή δεν έχουν έγκαιρη καρδιοπνευμονική ανάνηψη. Κάθε λεπτό που περνά μετά την ανακοπή, χωρίς τέτοια ανάνηψη, η πιθανότητα επιβίωσης μειώνεται κατά 10% περίπου.


Κορίτσια προσοχή! Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο ατύχημα στο σ3ξ!

Κορίτσια δώστε μεγάλη προσοχή! Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο ατύχημα στο σ3ξ. Μάλιστα, το παθαίνουν μέχρι και οι πορνοστάρ.

Σύμφωνα με έρευνα του site γνωριμιών Meetville, ένας στους τρεις ανθρώπους έχει υποστεί τραυματισμούς τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια του σeξ - και όταν λέμε «τραυματισμούς» δεν μιλάμε για κάποιο τυχαίο χτύπημα ή για περιστασιακές κράμπες αλλά για τραυματισμούς των μυών των αρθρώσεων ή το πιο κοινό τραύμα από όλα το κάψιμο τριβή (η ποιο σωστά έγκαυμα τριβής).

Το έγκαυμα τριβής είναι ένα είδος τραυματισμού στο δέρμα που προκαλείται από την συνεχόμενη τριβή σε μια σκληρή επιφάνεια όπως το πάτωμα, το χαλί ή την μοκέτα. Επιπλέον είναι ένας τραυματισμός που δεν θα τον αντιληφθείτε απευθείας χάρη στις ενδορφίνες που εκκρίνονται στο σώμα κατά την διάρκεια του σeξ που αυξάνουν το όριο στον πόνο.

Μάλιστα είναι τόσο συνηθισμένος που ακόμα και οι ποpνοστάρ έχουν αρκετούς κατά την διάρκεια γυρισμάτων και πλέον παίρνουν προφυλάξεις όπως να βάλουν ένα μαλακό υλικό πάνω από την σκληρή επιφάνεια

Ευτυχώς μόνο στο 5% των περιπτώσεων οι τραυματισμοί αυτού του τύπου είναι αρκετά άσχημοι για να δικαιολογούν μια ημέρα απουσίας από την εργασία - η όποια άλλη ασχολία.

Ίσως το μόνο πιο συνηθισμένο από ένα έγκαυμα τριβής είναι οι ζημιές στο σπίτι που μπορεί να γίνουν κατά την διάρκεια του σeξ με το 40% των ανθρώπων να έχει σπάσει κάτι από ποτήρια και βάζα έως κρεβάτια, καρέκλες και σε ακραίες περιπτώσεις, τοίχους και παράθυρα.





Πηγή: eradio






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια