ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Κ. Αγοραστός: « Συγχρονίζουμε 28 δημόσια κτίρια σε όλη τη Θεσσαλία με προϋπολογισμό άνω των 20 εκατ. ευρώ»


Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου Τρικάλων, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την δημοπράτηση του έργου. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 με συνολικό προϋπολογισμό 498.405 ευρώ. Κύριος του έργου είναι το Επιμελητήριο Τρικάλων και δικαιούχος ο Δήμος Τρικκαίων, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει τις διαδικασίες για το διαγωνισμό, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό παλιών και απαξιωμένων δημοσίων κτιρίων, σχολικών μονάδων και νοσοκομείων. Μέχρι σήμερα έχουμε εντάξει και χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση 28 δημοσίων κτιρίων, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ» τονίζει ο Κ. Αγοραστός. «Προστατεύουμε το αστικό περιβάλλον, αποδίδουμε σε χρήση κτίρια υγιή και φιλικά, δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να επιτύχουμε μικρότερο ενεργειακό κόστος και εξοικονομούμε χρήματα που μπορούν να διοχετευτούν σε άλλες δράσεις. Παράλληλα ο μεγάλος αριθμός των έργων δημιουργεί μόχλευση στην τοπική οικονομία και προσφέρει θέσεις εργασίας. Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς μας συμβούλους και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βασίλη Γιαγιάκο αναβαθμίζουμε ποιοτικά τη λειτουργία του κτιρίου του Επιμελητηρίου Τρικάλων, προς όφελος των εργαζομένων αλλά και των επιχειρηματιών που καθημερινά επισκέπτονται το φορέα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

[ads-post] 

Οι παρεμβάσεις

Το κτίριο του Επιμελητηρίου που σήμερα ανήκει στην ενεργειακή κατηγορία Ζ, αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+, με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος.
-Αντικατάσταση των κουφωμάτων.
-Κατασκευή θερμομόνωσης της οροφής του κτιρίου.
-Κατασκευή θερμομόνωσης της οροφής του υπογείου.
-Αντικατάσταση φωτιστικών με νέα εξοικονόμησης ενέργειας.
-Εγκατάσταση μηχανικού Αερισμού με ανάκτηση θερμότητας.
-Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης – κλιματισμού.









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια