Απαραίτητο πιάτο, ακόμη και το καλοκαίρι, για να αποφεύγουμε τις τηγανητές πατάτες.
Οι πατάτες ογκρατέν είναι μια παραδοσιακή γαλλική συνταγή, υπέροχη και νόστιμη.
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 200 γραμμάρια τυρί Boursin με σκόρδο (στο σούπερ μάρκετ)
- 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
- Ελάχιστο βούτυρο, όσο ένα φουντούκι
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο
- Αλάτι και πιπέρι
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες
- Τοποθετήστε τις σε ένα ταψάκι, σφιχτά
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το τυρί Boursin
- Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και το σκόρδο, ρίξτε τα στο μπολάκι
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο μπολάκι
- Ρίξτε το υλικό πάνω από τις πατάτες
- Αν οι πατάτες εξέχουν πολύ και κινδυνεύουν να καούν, προσθέστε μισό ποτήρι νερό
- Βάλτε το ταψάκι σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
- Το ογκρατέν πρέπει να ροδοψηθεί, να μην καεί
- Οταν βγει από τον φούρνο, ρίξτε από πάνω το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- Συμβουλή καλοκαιρινή: Σερβίρετε το ογκρατέν μόνο με μια πράσινη σαλάτα
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου