ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ σήμερα Τρίτη από τους πληγέντες αγρότες της Αγιάς

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ σήμερα Τρίτη από τους πληγέντες αγρότες της Αγιάς


Σοβαρότατες απώλειες στην παραγωγή μήλων, κερασιών και αμυγδάλων διαφαίνονται για φέτος στην περιοχή της Αγιάς, λόγω του παγετού, με τους καλλιεργητές της περιοχής να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αφενός για τη μείωση του εισοδήματός τους και αφετέρου για το αν θα αποζημιωθούν.



Τα δεδομένα και η κατάσταση αναλύθηκαν εκτενώς σε σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 4 Μαΐου, στην ταβέρνα Χατζάκος στην Αγιά, την οποία συγκάλεσαν η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Αγιάς. Εκεί οι παραγωγοί δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το μέγεθος των φετινών ζημιών, τονίζοντας ότι αν δεν δοθούν αποζημιώσεις, το χτύπημα τόσο στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των παραγωγών, όσο και στην τοπική οικονομία θα είναι πάρα πολύ μεγάλο.



Οι παρεβρισκόμενοι υπογράμμισαν την ανάγκη να βρεθεί τρόπος να «πειστεί» η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι τόσο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και του ΕΛΓΑ ότι το ζήτημα είναι σοβαρό, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση της χαμένης παραγωγής τους.



Μάλιστα, ως πρώτη κίνηση αποφασίστηκε το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου με σύσσωμη συμμετοχή των πληγέντων παραγωγών να κατατεθεί στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα ο φάκελος των δηλώσεων ζημιάς που θα έχουν υποβληθεί ως την προηγούμενη ημέρα (Δευτέρα 8 Μαΐου), με στόχο ο Οργανισμός να κάνει δεκτό το αίτημα παράτασης του χρόνου υποβολής των δηλώσεων ζημιάς ώστε όλοι οι παραγωγοί του Δήμου να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις και όχι μόνο αυτοί από κάποιες περιοχές.



Στη σύσκεψη έγινε σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως τα αιτήματα θα διεκδικηθούν με κάθε μέσο, και επ’ αυτού θα ζητηθεί η παρέμβαση όλων των βουλευτών και του περιφερειάρχη, ενώ απευθύνθηκε κάλεσμα προς όλους τους παραγωγούς του Δήμου να δώσουν βροντερό και μαζικό «παρών» την Τρίτη στην υπηρεσία του ΕΛΓΑ.



Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη της Πέμπτης το λόγο πήραν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σμυρλής, η υπεύθυνη του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Χριστίνα Γιαννουλέα, ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Σιμούλης και οι παραγωγοί Τάσος Κωστούλας, Πέτρος Σίμος και Χαράλαμπος Χατζηκομνίτσας.












Πηγή: www.agronews.gr












































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια