ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Με την παρουσία της πολιτικής και πολιτιακής ηγεσίας της Λάρισας και πλήθος κόσμου ο εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου

Με την παρουσία της πολιτικής και πολιτιακής ηγεσίας της Λάρισας και πλήθος κόσμου ο εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου



Πλήθη Λαρισαίων βρέθηκαν από νωρίς στον Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια στην Κεντρική Πλατεία της πόλης συμμετέχοντας στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου.


Νωρίτερα είχε προηγηθεί πομπή στους κεντρικούς δρόμους όπου και έγινε η περιφορά του Ιερού Λειψάνου και τις Εικόνας του Αγίου.



Στην Κεντρική Πλατεία τελέστηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία από την εορτάζουσα Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Λάρισας και τον εορτάζοντα Εμπορικό Σύλλογο.



Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο Μήνυμα που εκπέμπει η Εορτή του Αγίου Αχιλλίου, υπογραμμίζοντας πως «ο Πολιούχος της πόλης μας Άγιος Αχίλλιος μας καλεί να αγαπήσουμε και να υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερο τη Λάρισα» και πρόσθεσε «αγαπώντας την επίγεια Πατρίδα μας μπορούμε να αγαπήσουμε και την Επουράνια Πατρίδα μας».







Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ευχαρίστησε ονομαστικά τους Αρχιερείς που μετείχαν χθες και σήμερα στις λατρευτικές εκδηλώσεις αναφερόμενος με θερμά λόγια στους Μητροπολίτες Ύδρας, Σπέτσες και Αιγίνης Εφραίμ, Σιδηροκάστρου Μακαρίου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου και του Επισκόπου Στρατονικείας Στεφάνου.







Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν οι βουλευτές Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

















Πηγή: www.larissanet.gr (Γιάννης Ανδρεάκης)































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια