ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ξεκινάει σήμερα στην Καρδίτσα το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή από την ΠΕΔ Θεσσαλίας

Ξεκινάει σήμερα στην Καρδίτσα το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή από την ΠΕΔ Θεσσαλίας


Η ΠΕΔ Θεσσαλίας διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση» στην Καρδίτσα σήμερα 9 και αύριο 10 Ιουνίου 2017, στο Thessalikon Grand (στο πλαίσιο και της 5ης Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος).


Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών).


Χθες για την έναρξη του συνεδρίου μίλησαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από κοινού ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Ντίνος Διαμάντος και ο Διευθυντής της ΠΕΔ Δημήτρης Τσούμας που έχει το γενικό συντονισμό για την οργάνωση του συνεδρίου.



Ο διακεκριμένος Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, Καθηγητής Φυσικής της Ατμοσφαίρας, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών θα είναι κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου και θα αναπτύξει το θέμα “ Η σύμπτωση της περιβαλλοντικής με την οικονομική κρίση και οι συνέπειες της όπως προκύπτουν από τις εκθέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος”



Μιλώντας ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιώργος Κωτσός τόνισε ότι “όταν αναφερόμαστε στην κλιματική αλλαγή αναφερόμαστε σε έναν παράγοντα που επηρεάζει το σύνολο της ζωής στον πλανήτη μας. Επηρεάζει το περιβάλλον, την οικονομία, την κοινωνία, την ενέργεια, την διαχείριση των υδάτινων πόρων, τους αγρότες και την πολιτική προστασία. Εδώ η αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει ενεργό ρόλο”, κατέληξε



Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Ντίνος Διαμάντος υπογράμμισε ότι “η κλιματική μεταβλητότητα είναι μια πραγματικότητα. Είτε λέγεται κλιματική αλλαγή από φυσικά αίτια, είτε αφορά την κλιματική επίδραση από ανθρωπογενής δραστηριότητες. Πρέπει να προσαρμόσουμε την κοινωνία, το παραγωγικό μοντέλο και το μοντέλο βιωσιμότητας του κόσμου πάνω σε μια πολιτική η οποία θα διαφυλάσσει το περιβάλλον”.



Από την πλευρά ο Διευθυντής της ΠΕΔ Δημήτρης Τσούμας υποστήριξε “Κάνουμε ένα συνέδριο για την κλιματική αλλαγή με το στίγμα της Αυτοδιοίκησης”.


Στην συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΕΚΑ. Κατά τις εργασίες θα υπάρξουν 62 εισηγήσεις, ενώ θα συμμετέχουν συνολικά 22 θεσσαλικές επιχειρήσεις με την παρουσίαση των προϊόντων τους.


Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καθώς και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.


Οι στόχοι που τίθενται είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, η προβολή-σχολιασμός των συμπερασμάτων του Παρισιού, η ανάδειξη της πραγματικότητας στην Θεσσαλία, οι επιπτώσεις και οι προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.


Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ., ενώ η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 20:00.



Δείτε το πρόγραμμα

















Πηγή: www.larissanet.gr

















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια