ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Οι ’’Θαλασσοπόροι’’ της Κατασκήνωσης πάνε στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Οι ’’Θαλασσοπόροι’’ της Κατασκήνωσης πάνε στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας


Συνεχίζονται με επιτυχία και για την δεύτερη εβδομάδα οι εξορμήσεις των μικρών μας φίλων από το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων. 



Τα παιδιά από το 33ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Σμύρνης αλλά και από τις άλλες έξι κατασκηνωτικές δομές, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας. 





Γεμάτοι χαρά και ανυπομονησία, φτάνοντας στο Μουσείο και μέσα σε λίγα λεπτά δίνουν… ραντεβού με την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας.



Στο Μουσείο περιηγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση, στα σπίτια και τα εργαστήρια από την κα. Καλοκαιρινού Φανή και την κα. Μαίρη Τερζούδη και ενημερώθηκαν για τα εκθέματα και την ιστορία του.



Στο Μουσείο φυλάσσονται σήμερα αντικείμενα παραδοσιακού και αστικού βίου, αγροτικής καλλιέργειας, κτηνοτροφίας, κεραμικής, κοσμικής και εκκλησιαστικής αργυροχρυσοχοΐας, χαλκοτεχνίας, υφαντικής, σταμπωτά και άλλα, καθώς και πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό. 


Στη συνέχεια τα παιδιά πέρασαν στο εργαστήριο όπου επικεντρώθηκαν στα παραδοσιακά σχέδια και κατασκεύασαν δείκτες με παραδοσιακά λαϊκά μοτίβα καθώς και κεραμικούς μελωδούς. Τα παιδιά συνόδευσαν οι Χρύσα Παππά, Κατερίνα Αλεξανδρή, Δήμητρα Σκούπρα, Θοδωρής Τριανταφύλλου και Θανάσης Οικονόμου.





Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει» καθώς προωθεί την κουλτούρα της γνώσης μέσα από άτυπες διαδικασίες εκπαίδευσης και αξιοποιεί στην πράξη όλους τους φορείς και τις πολιτιστικές δομές της πόλης. 



Για πληροφορίες, βοήθεια ή/και υποστήριξη στα τηλ: 2410680223 και 2410680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 από το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.
































Γράφει για την larisacitynews.gr










































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια