ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Το Επιμελητήριο Λάρισας σε ρόλο Εισπρακτικής Εταιρείας Πνευματικών Δικαιωμάτων;

Το Επιμελητήριο Λάρισας σε ρόλο Εισπρακτικής Εταιρείας Πενυματικών Δικαιωμάτων;


Εκπληξη και απορία μας προκάλεσε το κάλεσμα του Επιμελητηρίου Λάρισας την Πέμπτη 13 Ιουλίου στις 7 μ.μ. σε ενημερωτική εκδήλωση των μελών του (και ειδικότερα καταστηματαρχών της πόλης μας που δραστηριοποιούνται σε χώρους εστίασης & διασκέδασης, καφέ-μπαρ, παραδοσιακά καφενεία, μουσικές σκηνές, ξενοδοχεία, γυμναστήρια, σχολές χορού κλπ) με θέμα "Πνευματικά δικαιώματα και η νέα συμφωνία Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Αυτοδιαχείρισης".


Κατά τις προηγούμενες ημέρες στάλθηκαν μαζικά e-mails στα μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας για το ίδιο θέμα με το ακόλουθο κείμενο:


Προνομιακές τιμές για σύμβαση πνευματικών δικαιωμάτων για επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας

Υπεγράφη στις 13 Ιουνίου η πρώτη σύμβαση με συλλογική διαπραγμάτευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση».
Με τη συμφωνία αυτή, οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ και οι δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από όσα εισέπρατταν όταν τον χώρο καταδυνάστευε η ΑΕΠΙ.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση ισχύει για ένα χρόνο, με συνεκτίμηση και διόρθωσή της μόνο με την αριθμητική αύξηση των μελών - δημιουργών και του γενικού ρεπερτορίου της «Αυτοδιαχείρισης» αλλά και τη συνεκτίμηση του αριθμού των συμβολαίων με τους χρήστες.

Εκτός του Πίνακα που περιέχει τα ποσά διαπραγμάτευσης η «Αυτοδιαχείριση» θα χορηγεί δωρεάν, σε όλα τα μέλη των Επιμελητηρίων που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό, κωδικό με 12 θεματικά μουσικά προγράμματα με υπηρεσίες streaming, 24 ώρες το 24ωρο, όλη την εβδομάδα το οποίο θα ανανεώνεται συνεχώς.
Τα μέλη των Επιμελητηρίων για να ενταχθούν και να αξιοποιήσουν προς όφελος τους το αμοιβολόγιο της διαπραγμάτευσης, πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερα στο Επιμελητήριο που ανήκουν, τουλάχιστον για το τρέχον έτος. Συνεπώς προκειμένου να αξιοποιήσουν τα ενήμερα μέλη το όφελος της διαπραγμάτευσης, θα δίδουν τα Επιμελητήρια ενημερότητα και κωδικό τραπέζης της «Αυτοδιαχείρισης», όπου θα κατατίθενται τα χρήματα του πνευματικού προϊόντος που θέλουν τα μέλη μας να αξιοποιήσουν για λογαριασμό τους. Επίσης, θα τους χορηγείται κωδικός έδρας μητροπολιτικού Δήμου ή επαρχιακού Δήμου - χωριό, υπόλοιπη επικράτεια ώστε να καταθέτουν τα αντίστοιχα ποσά της διαπραγμάτευσης.
Η «Αυτοδιαχείριση» είναι υποχρεωμένη να αποστέλλει στα μέλη των Επιμελητηρίων παραστατικό είσπραξης το οποίο θα αποτελεί και την άδεια αξιοποίησης του συγκεκριμένου πακέτου διαπραγμάτευσης.

Διαδικασία για τα μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας 

Οι επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας που επιθυμούν να συνάψουν σχετική ετήσια σύμβαση πνευματικών δικαιωμάτων με την "Αυτοδιαχείριση", θα πρέπει να ακολουθήσουν την κάτωθι διαδικασία
1. Ο Νόμιμος Εκπρόσωπος της Επιχείρησης προσέρχεται στο Επιμελητήριο με την αστυνομική του ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, απαιτείται προσκόμιση εξουσιόδοτησης από το Νόμιμο Εκπροσώπο με θεώρηση γνησίου υπογραφής από τα ΚΕΠ και επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου
2. Εξοφλούνται οι συνδρομές στο Επιμελητήριο (η εξόφληση μπορεί να γίνει με μετρήτά ή με κάρτα σε POS που διαθέτει το Επιμελητήριο)
3. Ο Νόμιμος (ή ο εξουσιοδοτημένος) εκπρόσωπος, ανάλογα με την δραστηριότητα της επιχείρησης, ελέγχει τον πίνακα με το αμοιβολόγιο και δηλώνει την κατηγορία στην οποία υπάγεται η επιχείρηση, συμπληρώνει & υπογράφει την αίτηση (η αίτηση συμπληρώνεται με ευθύνη του νόμιμου/εξουσιοδιοτημένου εκπροσώπου της επιχείρησης). Σφραγίζει την αίτηση με σφραγίδα της επιχείρησης.
4. Ο Νόμιμος (ή ο εξουσιοδοτημένος) εκπρόσωπος λαμβάνει από το Επιμελητήριο έντυπο πληρωμής με τραπεζικούς λογαριασμούς της Αυτοδιαχείρισης & οδηγίες για την κατάθεση (ποσό, αιτιολογία κλπ).
5. Το Επιμελητήριο αποστέλει την αίτηση και το έντυπο πληρωμής στην Αυτοδιαχείριση
6. Μόλις η επιχείρηση προβεί στην κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό της Αυτοδιαχείρισης, γίνεται η ταυτοποίηση με την αίτηση που απεστάλη από το Επιμελητήριο.
7. Η επιχείρηση λαμβάνει από το Επιμελητήριο το τιμολόγιο - άδεια καθώς και κωδικό με 12 θεματικά μουσικά προγράμματα με υπηρεσίες streaming.


Συνοπτικά, ο εκπρόσωπος της επιχείρησης θα χρειαστεί α)Ταυτότητα β) Σφραγίδα Επιχείρησης γ) Χρηματικό ποσό για την εξόφληση των συνδρομών του Επιμελητηρίου (η εξόφληση μπορεί να γίνει με μετρητά ή με κάρτα σε POS που διαθέτει το Επιμελητήριο) δ) Εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής από τον νόμιμο εκπρόσωπο, εφόσον δεν προσέρχεται ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Πληροφορίες για το ρεπερτόριο μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Αυτοδιαχείρισης καθώς και στο αρχείο που περιγράφει τη λειτουργία του διαδικτυακού ραδιοφώνου - web radio.

Επισημαίνεται ότι το καθαρό (100%) ρεπερτόριο των μελών της Αυτοδιαχείρισης αυξανόμενο καθημερινά με μουσικά έργα, διατίθεται στους χρήστες σε μουσικές λίστες με τη λήψη ενός ατομικού κωδικού όταν τους αποσταλεί το τιμολόγιο για την ετήσια άδειά τους. Με τον κωδικό αυτό οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε 12 κανάλια μουσικής από τις μουσικές λίστες της Αυτοδιαχείρισης, 24 ώρες το 24ωρο.
Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μουσική λίστα ανάλογα με το μουσικό είδος που επιθυμεί, κάνοντας απλή αναπαραγωγή της λίστας online (συνδεδεμένος στο internet), είτε offline (εκτός σύνδεσης) κατεβάζοντας απλά τη λίστα στον υπολογιστή του.
Αυτή τη στιγμή οι προσφερόμενες λίστες είναι οι ακόλουθες και αριθμούν πάνω από 2000 κομμάτια.

ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΛΑΪΚΟ & ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΕΤΡΟ
ΚΛΑΣΙΚΗ & ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ - BACKGROUND MUSIC
FOLK, COUNTRY, SONGMAKERS
ETHNIC & WORLD MUSIC
POP, INDIE ROCK, ELECTRONICA
JAZZ, BLUES, WOLRLD FUSION
DANCE & CLUB HITS (R’N’B, FUNK, SOUL, LATIN, DISCO, HIP HOP, REGGAE)
LOUNGE & CHILL OUT MUSIC

Ο χρήστης επιπλέον έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κομμάτια από το σύνολο των προσφερόμενων μουσικών έργων δημιουργώντας το δικό του playlist ανάλογα με τη χρήση που θέλει και θα λάβει ένα mail με τις οδηγίες αυτής της εφαρμογής μαζί με την άδεια.

Πληροφορίες για το ρεπερτόριο της Αυτοδιαχείρισης και για τα τεχνικά θέματα – οδηγίες εφαρμογής, κ. Αναστάσης Γρίβας, Τηλ. 210 3252192, κιν. 6973 234298 – email: agrivas@autodia.gr

Πληροφορίες για την αίτηση παρέχονται από το Επιμελητήριο Λάρισας στο τηλ, 2410 549884 (εσωτ. 121, αρμόδιος υπάλληλος κ. Θεμιστοκλής Κωνσταντίνου)

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μας, στείλτε μας τα email σας στο info@larissa-chamber.gr
=========================
Επιμελητήριο Λάρισας
----------------------------------------------
Διεύθυνση: Παπακυριαζή 44, ΤΚ 41222, Λάρισα
Τηλ.: 2410 549884, 255388

Fax: 2410 257522
email: info@larissa-chamber.grweb-site: www.larissa-chamber.gr





Το Επιμελητήριο Λάρισας και ο Πρόεδρός του κ. Δημήτρης Αδάμ προτού προβεί στις ανωτέρω ενέργειες και το κάλεσμα που απευθύνουν δεν ενημερώθηκαν πως αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ;


Ήδη από τις 4 Ιουλίου 2017 το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατόρων - Καφετεριών - Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.) έχει κοινοποιήσει για το ίδιο θέμα έγγραφο στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) όπου και αναφέρει αναλυτικά την στέρηση νομιμότητας της εν λόγω συμφωνίας με την Αυτοδιαχείριση και την παντελή ακυρότητα της.



Δείτε το έγγραφο:








Ποια είναι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ


Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων, όπως και η γνωστή στους περισσοτέρους ΑΕΠΙ.





Είναι μία εταιρεία δηλαδή η οποία εισπράττει από τα καταστήματα τα οποία χρησιμοποιούν μουσική τα αναλογούντα ποσά βάση του τιμοκαταλόγου της για τα Πνευματικά Δικαιώματα των δικών της μελών (ΟΧΙ των μελών που έχουν σύμβαση με την ΑΕΠΙ). Όλα τα τελευταία χρόνια η εν λόγω εταιρεία βρισκόταν σχεδόν στην αφάνεια, αλλά τον τελευταίο καιρό και τα "οικονομικά σκάνδαλα" τα οποία ήρθαν στην επιφάνεια σε σχέση με την ΑΕΠΙ άνοιξε την όρεξη σε κάποιους να γίνουν "Βεζίρηδες στη θέση του Βεζίρη". Και βεβαίως να το καταλάβουμε αυτό αλλά εάν γινόταν με "χαμηλότερα" όπως ισχυρίζονται τιμολόγια προς τα καταστήματα αλλά με την ίδια παροχή μουσικής....



Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση με το θέμα των Πνευματικών Δικαιωμάτων και την επικρατούσας ΑΕΠΙ έχει ομαλοποιηθεί μετά τον ορισμό Κρατικού Επιτρόπου στην εταιρεία και την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τα Πνευματικά Δικαιώματα. Για τον λόγο αυτό η Αυτοδιαχείριση προσπαθεί να εισχωρήσει στο παιχνίδι με ανάλογες συμφωνίες που στερούνται νομιμότητας ώστε να πάρει μερίδιο από την πίτα. Δεν ενημερώνουν όμως και τους καταστηματάρχες πως για την μουσική που χρησιμοποιούν στα καταστήματά τους είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν δικαιώματα και στην ΑΕΠΙ με αποτέλεσμα χιλιάδες επαγγελματιών να σύρονται στα δικαστήρια πιστεύοντας τις μισές αλήθειες που τους λένε σε ανάλογες ενημερώσεις όπως αυτή του Επιμελητηρίου Λάρισας.



Επιστολή της Κρατικής Επιτρόπου της ΑΕΠΙ της 19-5-2017 περί ομαλής λειτουργίας της ΑΕΠΙ:

Επιστολή του κρατικού Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) προς ΓΕ.Σ.Ε.Β.Ε. περί καταβολής Πνευματικών Δικαιωμάτων:









Και εμείς ερωτάμε....


  • Καμία σχετική ενημέρωση δεν είχε το Επιμελητήριο Λάρισας και ο κ. Αδάμ για το παράνομο του θέματος;

  • Τι προσπαθεί να κάνει το Επιμελητήριο Λάρισας; Να γίνει εισπρακτική εταιρεία για λογαριασμό της Αυτοδιαχείρισης κοροϊδεύοντας τα καταστήματα της Λάρισας ώστε να εισπράξουν τις ανείσπραχτες οφειλές των συνδρομών προς το Επιμελητήριο; 

  • Για ποιο λόγο ωθούν τους καταστηματάρχες στην παρανομία, μιας και είναι γνωστό πως όλα τα καταστήματα χρησιμοποιούν εκπροσωπούμενη μουσική της ΑΕΠΙ (η οποία εκπροσωπεί το 99,9% των μουσικών συνθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό) και όχι της Αυτοδιαχείρισης (η οποία εκπροσωπεί ΜΟΛΙΣ 4000-5000 μελών) την οποία μουσική δεν παίζει σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ κατάστημα.

  • Πως χαρακτηρίζουν την ΑΕΠΙ ως καταδυνάστη των καταστημάτων προωθώντας την μουσική της Αυτοδιαχείρισης με λιγότερα όπως αναφέρουν χρήματα όταν δεν μιλάμε για το ίδιο "προϊόν";

  • Όταν οι καταστηματάρχες-μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από την ΑΕΠΙ ενώ έχουν καταβάλλει δικαιώματα στην Αυτοδιαχείριση για μουσική που ΔΕΝ χρησιμοποιούν, ποιος θα βρεθεί συμπαραστάτης τους και μάρτυρας υπεράσπισής τους... ο κ. Γλέζος της Αυτοδιαχείρισης, κάποιος υπάλληλος του Επιμελητηρίου ή ο κύριος Αδάμ ;












Γράφει για την larisacitynews.gr














































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια