ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Ο Δήμος Λαρισαίων απαντά στον Πρόεδρο του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας

Ο Δήμος Λαρισαίων απαντά στον Πρόεδρο του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας



Ο Δήμος Λαρισαίων εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση προς τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας σχετικά με την συμφωνία συνεργασίας με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.


Η σχετική απάντηση αναφέρει τα εξής:



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΕ ΚΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

Όφειλε να γνωρίζει. Επιτέλους λίγη σοβαρότητα!

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας στερείται ενημέρωσης την οποία όφειλε να έχει, σχετικά με την απόφαση της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, να προχωρήσει σε μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία συνεργασίας με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Ο κ. Παπαγεωργίου, όφειλε να παραστεί και να τοποθετηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα. Όχι μόνο δεν ήταν εκεί αλλά δεν παραβρέθηκε σε καμία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του μεγαλύτερου Δήμου της Θεσσαλίας, για όλο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δημοπρατήθηκαν έργα 15 εκατ. ευρώ. Το Τεχνικό Επιμελητήριο, για όλες τις συνεδριάσεις του Δήμου λαμβάνει πρόσκληση και έχει βεβαίως δικαίωμα να τοποθετείται για θέματα που το αφορούν. Αλλά και πάλι, σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή και όποτε το επιθυμούσε, θα είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά για το περιεχόμενο της συμφωνίας και το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων. Δεν το έκανε αλλά αντίθετα προχώρησε σε καταγγελίες με άλλες στοχεύσεις και όχι την υπεράσπιση των μηχανικών, όπως ο ίδιος διατείνεται.

Είμαστε σίγουροι ότι εάν είχε ενημερωθεί, τότε θα αντιλαμβάνονταν την ωφέλεια που θα έχει η Πόλη αλλά και ο τεχνικός κόσμος, από τη συνεργασία Δήμου Λαρισαίων και ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε., και δεν θα καλούσε τη δημοτική αρχή να αποσύρει τη συμφωνία.

Εστω και έτσι, ας αποσαφηνίσουμε ορισμένα ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία Δήμου Λαρισαίων με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ:

Η απόφαση της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων να συνεργαστεί με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ - μία μεγάλη τεχνική ανώνυμη εταιρεία, δημόσιου συμφέροντος, με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία – προέκυψε από την ανάγκη υλοποίησης ενός μεγάλου και φιλόδοξου τεχνικού προγράμματος, που έχει εκπονήσει η δημοτική αρχή και που τον πρώτο λόγο στην υλοποίησή του έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ο κ. Παπαγεωργίου, θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι το τελευταίο διάστημα, όπως προαναφέρθηκε, έχουν δημοπρατηθεί από το Δήμο Λαρισαίων, έργα συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους του Δήμου. Με μερικές ερωτήσεις σε συναδέλφους του μηχανικούς , που έσπευσαν να συμμετάσχουν στις δημοπρασίες, θα μπορούσε να διαπιστώσει το σημαντικό τεχνικό έργο που πρόκειται να παραχθεί στο Δήμος μας, τους επόμενους μήνες και τα συνεπακόλουθα οφέλη για μεγάλη μερίδα επιστημόνων, εργαζομένων και συνεργατών των αναδόχων τεχνικών εταιρειών των έργων. Εύκολα επίσης θα μπορούσε να διαπιστώσει πως το πρόγραμμα έργων του Δήμου Λαρισαίων, είναι από τα μεγαλύτερα που έχει εκπονήσει Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού.

Όλη αυτή η δουλειά, όλες αυτές οι προκηρύξεις προέκυψαν μετά από σκληρή και επίπονη δουλειά της δημοτικής αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων. Το έμψυχο δυναμικό της ίδιας υπηρεσίας, προετοιμάζει εξάλλου με εντατικούς ρυθμούς τις παρεμβάσεις που θα δρομολογηθούν στο Δήμο Λαρισαίων, μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, όταν υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις από την Περιφέρεια Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως και το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλό της πόλης και των δημοτών, υπηρετώντας το πολιτικό σχέδιο της δημοτικής αρχής.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Παπαγεωργίου, έστω και δημόσια αφού έτσι το επέλεξε, ότι η απόφαση για τη συνεργασία του Δήμου μας με την ΕΓΝΑΤΙΑ, έχει συζητηθεί εκτενώς με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Είναι εξάλλου σαφές ότι η συμφωνία με την ΕΓΝΑΤΙΑ έρχεται να ενισχύσει την ιδιαίτερα σημαντική δουλειά της Τεχνικής Υπηρεσίας. Εάν βεβαίως είχε φροντίσει να ενημερωθεί, ίσως να είχε αποφύγει να εκτεθεί.

Σε ότι αφορά δε, στην κριτική που ασκεί ο κ. Παπαγεωργίου περί δήθεν αφαίρεσης αντικειμένου από τους μηχανικούς της πόλης, τον διαβεβαιώνουμε πως πρόκειται να συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Η συνεργασία Δήμου και ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ, όχι μόνο δεν θα αφαιρέσει αλλά θα προσθέσει σημαντικότατο τεχνικό αντικείμενο, που θα πάρει το δρόμο της υλοποίησης, βάσει των γνωστών και προβλεπομένων διαδικασιών, με δημοπρασίες σημαντικών έργων, την υλοποίηση των οποίων μπορούν να διεκδικήσουν μηχανικοί και τεχνικές εταιρείες της Λάρισας, όπως γίνεται σήμερα.

Επίσης, θεωρούμε ανάξιες σχολιασμού τις επιφυλάξεις που διατυπώνει ο κ. Παπαγεωργίου για την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την επάρκεια της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ.

Κλείνοντας, θέλουμε να πιστεύουμε πως η τοποθέτηση του προέδρου του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, προέκυψε από πλημμελή ή λανθασμένη πληροφόρηση και δεν εντάσσεται σε ευρύτερα μικροπολιτικά παιγνίδια. Γιατί θα είναι κρίμα κάποιοι να εμπλέξουν ένα τόσο σημαντικό θεσμικό φορέα, όπως το ΤΕΕ, σε άλλους σχεδιασμούς.

Εν κατακλείδι και με απλές κουβέντες για να τις καταλαβαίνουν όλοι: Η ΕΓΝΑΤΙΑ θα λειτουργήσει επικουρικά στην Τεχνικής μας Υπηρεσία και θα δημοπρατήσει έναν αριθμό έργων, όπως ακριβώς κάνει μέχρι τώρα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και βεβαίως δικαίωμα συμμετοχής σε ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα δημοπρατήσεων θα έχουν όλοι οι μηχανικοί της Λάρισας. Λυπούμαστε άλλα όλα τα υπόλοιπα αποτελούν προσπάθεια συσκότισης η οποία δυναμιτίζει ένα απαραίτητο κλίμα συνεργασίας. Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα. 


















Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος



























































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια