ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ξεκινάνε από σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου διαδικασίες εμφύτευσης βηματοδοτών σε ασθενείς

Ξεκινάνε από σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου διαδικασίες εμφύτευσης βηματοδοτών σε ασθενείς




Πάνω από 100 καρδιοπαθείς στη Μαγνησία δεν θα χρειάζεται να πάνε σε άλλα Νοσοκομεία




Από σήμερα Τρίτη 8 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαδικασία εμφύτευσης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Χαρίλαο Αποστολίδη και πάνω από 100 καρδιοπαθείς στη Μαγνησία, δεν θα χρειάζεται να πάνε σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας για επέμβαση του είδους. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, στο οποίο κλείνει μια προσπάθεια για αναβάθμιση του Καρδιολογικού Τμήματος, προηγήθηκε στις 15 Μαΐου απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, για έγκριση εμφύτευσης βηματοδοτών και ακολούθησε διαγωνισμός για προμήθεια της πρώτης ύλης (βηματοδότες), ενώ τοποθετήθηκε ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που ήδη υπήρχε. 



Ο αναπληρωτής διοικητής, τόνισε ότι έγινε εκπαίδευση στο αντικείμενο δύο ιατρών καρδιολόγων, ενώ το νέο τμήμα θα είναι αυτόνομο και θα λειτουργήσει στο χώρο της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με στοιχεία της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου, πάνω από 100 άτομα το χρόνο στη Μαγνησία, χρειάζονται μόνιμο βηματοδότη, μία επέμβαση που μέχρι σήμερα γίνεται σε άλλα Νοσοκομεία εκτός Νομού.




Σημειώνεται ότι με την έγκριση από το ΕΣΠΑ της μονάδας στεφανιογραφίας και του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Βόλου, θα ικανοποιούνται οι ανάγκες περίπου 600 ασθενών το χρόνο που υποφέρουν από καρδιολογικά προβλήματα και τώρα καταφεύγουν σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας.









Πηγή: www.magnesianews.gr
































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια