ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόσκληση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας προς τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας

Πρόσκληση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας προς τη Διεύθυνση Α/θμιας  Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας



Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου, το οποίο βασίζεται σε δυο άξονες: “Μαθαίνω την Ιστορία του τόπου μου - Η απελευθέρωση της Λάρισας (1941-1944)” και “Αλληλεγγύη - Η Μάχη της Σοδειάς”. 



Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι να κατανοήσουν τα παιδιά τις έννοιες της αντίστασης, της Εθνικής Αντίστασης, της απελευθέρωσης, της αλληλεγγύης κ.α. και να εξοικειωθούν με αυτές. Σημαντικό εργαλείο του προγράμματος αποτελεί το Kamishibai (ιαπωνικό “θέατρο από χαρτί”), που βασίζεται στον συνδυασμό της προφορικής αφήγησης και της εικόνας: φωτογραφικά ντοκουμέντα και άλλες απεικονίσεις που σχετίζονται με την περίοδο παρουσιάζονται διαδοχικά. Συμπληρωματικά χρησιμοποιούνται ψηφιακοί ήχοι που ενισχύουν το ενδιαφέρον των παιδιών και εξάπτουν τη φαντασία τους, καθώς και φύλλα εργασίας, τα οποία μέσα από απλές και ευχάριστες δραστηριότητες στοχεύουν στην αφομοίωση των πληροφοριών που έλαβαν τα παιδιά.



Ωστόσο, ο βασικότερος άξονας του προγράμματος είναι η συμμετοχή των παιδιών: τα ίδια τα παιδιά αναζητούν το νόημα των εννοιών -με την απαραίτητη καθοδήγηση- μέσα από νοητικές και συγκινησιακές διεργασίες. Μέσα από τεχνικές, λοιπόν, βιωματικής μάθησης οι μαθητές εκφράζουν τους προβληματισμούς αλλά και τα συναισθήματά τους, χρησιμοποιούν την κριτική τους ικανότητα και δίνουν απαντήσεις στα δικά τους ερωτήματα, ενώ ταυτόχρονα κάνουν συγκρίσεις και παραλληλισμούς ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν. 





Ημερομηνίες υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος: Σεπτέμβριος 2017 - μέσα Δεκεμβρίου 2017

Ημέρες και ώρες: πρωινά Τρίτης - Τετάρτης - Πέμπτης (διάρκεια προγράμματος: περίπου 1 ώρα)

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 25 μαθητές

Ξενάγηση, Σχεδιασμός – Υλοποίηση Προγράμματος: Βικτωρία Καπετάνου, αρχαιολόγος

Κρατήσεις θέσεων - πληροφορίες: 2410 280 220 

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email): mealarissas@gmail.com


































Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος


































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια