ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Βόμβα η χθεσινή απολογία του Αχιλλέα Μπέου στην υπόθεση των "στημένων"

Βόμβα η χθεσινή απολογία του Αχιλλέα  Μπέου στην υπόθεση των "στημένων"



«Η ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλία του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ήμουν παρών και άκουγα»



Σαν «βόμβα» έσκασε μέσα στην δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών η μομφή του απολογούμενου για τα «στημένα» στο ποδόσφαιρο, Αχιλλέα Μπέου ότι «κάποιοι από την ΕΥΠ έγιναν πλούσιοι» προσθέτοντας ότι συνομιλία καταγεγραμμένη από την ΕΥΠ (εν γνώσει του) στην οποία συμμετείχε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί κυβερνήσεως ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου στην οποία ήταν και ο ίδιος παρών, δεν υπάρχει στη δικογραφία! Με τον τρόπο αυτό κατέστησε σαφές ότι στελέχη της ΕΥΠ αποκόμισαν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να απαλείψουν στοιχεία τα οποία ενέπλεκαν πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου. Κατά την απολογία του στην πολύκροτη αυτή υπόθεση που συντάραξε τον χώρο του ποδοσφαίρου, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, αμφισβήτησε αρκετές φορές τη γνησιότητα των υποκλαπεισών συνομιλιών που συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία, λέγοντας ότι έχουν υποστεί επεξεργασία και συρραφή, ενώ κατήγγειλε και το γεγονός ότι πολλές από τις συνομιλίες δεν συμπεριλήφθηκαν και οποίες μπορεί να περιέχουν επιβαρυντικά ή απαλλακτικά στοιχεία για τον ίδιο, αλλά και για άλλους. Οι παρόντες στη δίκη πάντως άκουσαν έκπληκτοι τον Αχιλλέα Μπέο να εμπλέκει έναν πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί Νέας Δημοκρατίας και διακεκριμένο Αρεοπαγίτη, σε μια υπόθεση πού έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξαν συζητήσεις σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο σχετικά με το θέμα. Η συνήθεια βέβαια του Αχιλλέα Μπέου να εμπλέκει υψηλά κυβερνητικά στελέχη στην εν λόγω υπόθεση, ανάγκασε πριν από λίγους μήνες τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να απαντήσει ότι «δεν ασχολούμαι με τις γελοιότητες που λέει ο Μπέος», όταν ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο κ. Κοντονής δέχθηκε πιέσεις από εξωθεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να παρέμβει σε βάρος του στην υπόθεση του Koriopolis, προκαλώντας τη μήνι του Ζακυνθινού πολιτικού.



Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του πρώην υπουργού ή της Νέας Δημοκρατίας που ερμηνεύεται με δύο τρόπους. Είτε ότι δεν αξίζει να δώσουν σημασία σε όσα μπορεί να λέει ένας κατηγορούμενος για τέσσερα κακουργήματα για έναν πρώην υπουργό και Αρεοπαγίτη ή ότι πράγματι ο υπουργός ήταν παρών σε κάποια συνομιλία μαζί με τον κ. Μπέο, η οποία δεν είναι απαραίτητο ότι είχε περιεχόμενο σχετικό με την υπόθεση.



Η εξομολόγηση Δαλούκα στον παπά

Σαν «κροτίδα» αυτή τη φορά έσκασε η αποκάλυψη (;) του Αχιλλέα Μπέου ότι ο Βολιώτης πρώην διαιτητής Γιώργος Δαλούκας, ο οποίος τον είχε καταγγείλει για εκβιασμό, με αφορμή το περιβόητο παιχνίδι Άρης – Παναθηναϊκός 0-1 το 2010, είχε εξομολογηθεί σε παπά ότι είχε πει ψέματα για τον ίδιο και τις απειλές εναντίον του, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί πρωτόδικα σε 12 μήνες φυλάκιση. Ο κ. Μπέος δεν διευκρίνισε πως κάτι που ειπώθηκε στη διάρκεια ενός τέτοιου ιερού μυστηρίου, διέρρευσε σε τρίτους και ήρθε σε γνώση του, αλλά αυτό ήταν κάτι που κανείς από την έδρα δεν θεώρησε ότι πρέπει να ασχοληθεί περαιτέρω.




Μπέος: Η δίωξή μου ήταν πολιτική από την κυβέρνηση Παπανδρέου

Ένα «κακοστημένο σόου» και μία «πολιτική δίωξη» προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες πολίτες από τα Μνημόνια χαρακτήρισε ο Αχιλλέας Μπέος την εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων αγώνων (2008-2011), γνωστή ως Koriopolis. Ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση και σωρεία άλλων αδικημάτων απολογήθηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αναφερόμενος στους πάντες και στα πάντα. Σε μια κρίση ειλικρίνειας μάλιστα παραδέχτηκε ότι δεν είναι «ιεραπόστολος» και πως πράγματι έπαιζε στοίχημα, έχοντας ποντάρει μάλιστα ότι ο Πανιώνιος θα κερδίσει την Μπαρτσελόνα!


Επιχείρησε να αποδομήσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται από την ελληνική Δικαιοσύνη, κάνοντας εκτενή αναφορά στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, χαρακτηρίζοντάς τες, μεταξύ άλλων, αόριστες και άκυρες συνομιλίες καφενειακού επιπέδου. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επικαλεστεί την… ελευθερία του λόγου, αναφορικά με τα όσα ο ίδιος εμφανίζεται να λέει στο τηλέφωνο και αναρωτήθηκε «αν πω ότι αύριο θα αποπειραθώ να δολοφονήσω τον Τσίπρα, μακριά από εμένα, είναι γεγονός αυτό;» Ο κατηγορούμενος δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την έδρα γύρω από το απομαγνητοφωνημένο υλικό και ειδικότερα γύρω από συνομιλίες με συγκεκριμένους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.


Παράλληλα, αποκάλεσε «Μίκυ Μάους της νομικής» τον Αλέξη Κούγια, έναν από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας, ισχυριζόμενος ότι «παρουσιάζει θέματα όπως θέλει, ανάλογα με συμφέροντα του». Δεν παρέλειψε πάντως, να στραφεί και κατά του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη. Σύμφωνα με την απολογία του, ο ποινικολόγος «είχε πει πως την υπόθεση δημιούργησε ο Νικόλας Πατέρας, ωστόσο δεν είπε ότι τη δημιούργησαν ο Κούγιας και ο Θωμαΐδης. Μετά είπε ότι αυτά είναι κρίσεις και όχι γεγονότα. Βρε Μίκυ Μαους της νομικής, τι μας νοιάζουν εμάς οι κρίσεις σου; Είπε ότι ήμουν θύμα του Πατέρα και του Μαρινάκη. Τότε ήμουν γλυκούλης, κυρία πρόεδρε. Πριν πέντε χρόνια, ήμουν περιζήτητη νύφη. Παρουσιάζει τα θέματα, όπως θέλει, ανάλογα με τα συμφέροντα του».


Ο Αχιλλέας Μπέος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αργία που του έχει επιβληθεί από τη θέση του Δημάρχου Βόλου, τονίζοντας ότι όλα έγιναν με τη χρήση ενός αντισυνταγματικού νόμου: «Με έβγαλαν σε αργία με αντισυνταγματικό νόμο. Υπάρχουν σύνορα στη χώρα μου. Γίνεται ο δήμαρχος της πέμπτης πόλης να κριθεί ύποπτος φυγής; Χρησιμοποίησαν συνομιλίες των δυο ορκισμένων εχθρών μου, του Πατέρα και του Ψωμιάδη, με αποτέλεσμα να κατηγορείται ο δήμαρχος Βόλου για συνομιλίες τρίτων…». Ειδική αναφορά έκανε και στη δημαρχία του. Ευχαρίστησε το Θεό που «με κράτησε δυνατό και πήρα τον πέμπτο μεγαλύτερο δήμο, μόνος μου, χωρίς καμία βοήθεια», σχολιάζοντας πως «το ένστικτο του κόσμου δεν κάνει λάθος».


Για περίπου τρεις ώρες, ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε μπροστά στους τακτικούς δικαστές για να τοποθετηθεί γύρω από τα βαρύτατα κακουργήματα που αντιμετωπίζει και για τα οποία βρέθηκε στη φυλακή προσωρινά κρατούμενος. «Ήταν μια πολιτική δίωξη, ένα κακοστημένο σόου διότι ήθελαν να αποπροσανατολίσουν Έλληνες πολίτες. Η υπόθεση ξεκίνησε με μία ανώνυμη καταγγελία και το όνομα μου μπήκε λόγω επιχειρηματικών συμφερόντων» υποστήριξε απολογούμενος και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Η δίωξη μου έγινε για να περάσουν τα Μνημόνια. Εσείς οι δικαστές, είστε η μόνη μας ελπίδα. Να μην επιτρέψουμε εξωθεσμικές παρεμβάσεις».


Όπως ήταν αναμενόμενο, κατέθεσε για τα όσα ακολούθησαν της σύλληψής του λέγοντας: «Ακόμα είναι στη μνήμη μου η μέρα της σύλληψης μου . Βρήκαν 18.000 δολάρια, δώρα, ένα λαπτοπ και ένα κινητό τηλέφωνο. Μέχρι τις 10 το βράδυ παρέμεινα σε ένα γραφείο, όταν έμαθα ότι ασκείται η αυτόφωρη διαδικασία. Ένιωσα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ήταν περίεργη διαδικασία, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ούτε καν να απολογηθώ».



«Οι συνομιλίες αφορούν σκέψεις, προβληματισμούς παραγόντων»

Τόσο ο ίδιος όσο και το δικαστήριο έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις εκθέσεις που έχουν συνταχθεί γύρω από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες διαφόρων εμπλεκομένων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις οποίες ο Αχ. Μπέος και οι συγκατηγορούμενοί του μπήκαν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για έναν «προστατευόμενο μάρτυρα που δεν υπάρχει». Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως οι συνομιλίες περιλαμβάνουν «αοριστίες χωρίς συγκεκριμένα γεγονότα ή αποδείξεις» χαρακτηρίζοντας τη δικογραφία «μία αστεία υπόθεση για να με βάλουν φυλακή» καθώς «όλες συνομιλίες αφορούν σκέψεις, προβληματισμούς παραγόντων».


Κατέθεσε δε πως «από συνομιλίες καφενειακού επιπέδου δημιούργησαν κατηγορίες και παρουσίασαν συνομιλίες αμφιβόλου γνησιότητας ως γεγονός».


«Έπεσα θύμα εκβιασμού από δημοσιογραφικά σκουπίδια στο Βόλο» δήλωσε σχετικά με μια υπόθεση που κατήγγειλε και αναμένεται να εκδικαστεί τον προσεχή Οκτώβριο στα δικαστήρια του Βόλου αυτή τη φορά, ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα σημεία των επίμαχων διαλόγων. «Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Μια αστεία υπόθεση για να με βάλουν φυλακή. Όλες συνομιλίες αφορούν σκέψεις, προβληματισμούς παραγόντων. Λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας με Μαρινάκη και Πατέρα, κάποιοι με θεώρησαν ποιο σημαντικό» είπε και αναρωτήθηκε: «Όταν συνομιλώ με τον Μπάκο ή τον Μποροβήλο δεν αποδεικνύεται ότι σκοπός μου είναι να μην τους προσβάλω. Λέω ότι θα πάρω τον Μαρινάκη θα βοηθήσω. Όταν έκλεισα το τηλέφωνο πήρα το Μαρινάκη; Πήρα τον «χι» παράγοντα για να βοηθήσω. Σε ποιο σημείο τους λέω ότι για να κάνω αυτό θέλω 100 ή 200 χιλιάρικα; Που τους χρησιμοποίησα;».


  • Εισαγγελέας: Είχατε πει ότι θα δείτε τον Μαρινάκη…
  • Μπέος: Τον έβλεπα 5-6 φορές την εβδομάδα.
  • Εισαγγελέας: Αναφέρεστε στους Μπάκο και Μποροβήλο που γνώριζαν πράγματα…
  • Μπέος: Ο Μπάκος αν του βάλεις μακαρόνια με κιμά, θα φάει μακαρονάδα. Επενδυτής είναι… Αν κάποιος αξίζει δέκα, εγώ του δίνω οκτώ.
  • Εισαγγελέας: Δηλαδή, λόγια του αέρα ήταν;
  • Μπέος: Αποδεικνύεται ότι συζητήσεις δεν είχαν νόημα. Πήγα μίλησα με το Μαρινάκη να του πω να κάνει κάτι; Η απάντηση είναι όχι.
  • (….)
  • Πρόεδρος: κάπου σε μια συνομιλία λέει ότι είναι «μάνα» στο στήσιμο ο Μπέος;
  • Μπέος: Ναι, το ξέρω. Το διάβασα και μου βγήκαν τα μάτια… Ο Μ. Ζαπατίνας ήταν ένας άρρωστος που ασχολιόταν με το στήσιμο… Η απολογία μου είναι κατάθεση ψυχής.
  • Πρόεδρος: με τον Πιλάβιο υπάρχουν πολλές συνομιλίες και μεγάλη οικειότητα. Συνηθίζεται αυτό;
  • Μπέος: Υπάρχει μεγάλη οικειότητα. Ο Πιλάβιος ήταν στη μετά εποχή της παντοδυναμίας Γκαγκάτση. Εγώ τον στήριξα και δημιουργήσαμε μια σχέση. Μας συνέδεε το ότι ήμασταν πολύτεκνοι. Προσπάθησα να εξασφαλίσω ότι δεν θα αδικηθεί η ομάδα μου. Είχα σχέσεις στο επίπεδο που δεν μπορεί κάποιος να με αδικήσει.
  • Αναφορά έγινε και στις μηνύσεις που είχε υποβάλει ο Αχ. Μπέος σε βάρος της τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπης Παπανδρέου, που είχε διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα, αλλά και κατά άλλων δικαστικών λειτουργών, με τον εισαγγελέα της έδρας να μιλά για «έμμεση απειλή προς το δικαστήριο».
  • Εισαγγελέας: Οι κατηγορίες προκύπτουν από τις ενδείξεις κύριε… όταν έρχεστε και λέτε ότι έκανα μήνυση στον τάδε εισαγγελέα , μπορεί να εκληφθεί ως έμμεση απειλή στο δικαστήριο δεν χρειάζονται όλα αυτά! Καλοπροαίρετα το λέω…
  • Μπέος: Δεν έχω μάθει να απειλώ στη ζωή μου, πόσο μάλλον δικαστές που έχουν κάνει μία δίκαιη διαδικασία. Ήθελα να αμυνθώ. Δεν διεκδικώ τον τίτλο του ιεραποστόλου, αλλά χρεώστε μου αυτά που είναι σωστά!




Τέλος, ο Αχιλλέας Μπέος ξεκαθάρισε πως παίζει στοίχημα. 

«Δεν απαγορεύεται, αλλά δεν είμαι φανατικός παίκτης. Το 90% παίζει στοίχημα όπως στο χρηματιστήριο, είναι στο λαό μας. Κακό είναι να στήνεις αγώνα» επεσήμανε και συνέχισε «ότι σύμφωνα με την OYΕΦΑ κάποιοι αγώνες κρίνονται ύποπτοι, δεν σημαίνει ότι είναι στημένοι». Μάλιστα, περιέγραψε πως έχει υπάρξει περίπτωση που ποντάρισε 1.000 ευρώ ότι θα κερδίσει ο Πανιώνιος τη Μπαρτσελόνα: «Τι σημαίνει στημένος; Ως ρομαντικός το έπαιξα, χάσαμε 3-0».




















Πηγή: www.magnesianews.gr




























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια