ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Επίσκεψη του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας

Επίσκεψη του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας



Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2017 το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας επισκέφθηκε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης. Συγκεκριμένα, περίπου 53 εκπαιδευόμενοι, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του κτηρίου, καθώς και για τα βασικά χαρακτηριστικά της έκθεσης του μουσείου από την αρχαιολόγο κ. Βικτωρία Καπετάνου. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προβολή ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ σχετικά με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή και την Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα. Στο τέλος της εκδήλωσης το κοινό περιηγήθηκε στην έκθεση και είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά τους πίνακες του ζωγράφου Δημήτρη Οικονομίδη, που θα φιλοξενούνται στον χώρο του μουσείου έως τις 20 Δεκεμβρίου.





Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, κ. Γιάννης Μπέφας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους φιλοξενούμενους και αναφέρθηκε στους στόχους του συλλόγου.





Τους εκπαιδευόμενους συνόδευαν οι εκπαιδευτές Μαργαρίτης Ντούμος (διευθυντής), Τάσος Μάτος (υποδιευθυντής), Ιωάννα Λειβαδίτου, Γιώργος Ραφτούλης, Βασίλης Παπαγεωργίου και Χρήστος Καλαντζής.







Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια