ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Πληρωμή του αγροτικού ρεύματος κάθε έξι μήνες προτείνει ο Βασίλης Κόκκαλης

Πληρωμή του αγροτικού ρεύματος κάθε έξι μήνες προτείνει ο Βασίλης Κόκκαλης



Κατ' αρχήν θετική εμφανίστηκε η διοίκηση της ΔΕΗ στο αίτημα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη να αλλάξει ο χρόνος πληρωμής του ενεργειακού κόστους για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε δύο φορές ετησίως. Το θέμα που αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα των αγροτών στην κρίσιμη καλλιεργητική περίοδο, συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο Λαρισαίος υφυπουργός με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, παρουσία επίσης του προέδρου και του αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΘΕΣΓΗ.


Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣ ΓΗ κ. Π. Καλφούντζος, υπέβαλε αίτημα στην ΔΕΗ, το οποίο αφορά στην δυνατότητα αποπληρωμής των εξόδων ενέργειας των αγροτών σε βάθος εξαμήνου και όχι τους καλοκαιρινούς μήνες κατά την αρδευτική περίοδο. Ο κ. Καλφούντζος επεσήμανε πως με την διευκόλυνση αυτή θα βελτιωθεί άμεσα το πρόβλημα ρευστότητας των παραγωγών οι οποίοι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν από πλευράς κόστους. 


Σε ότι αφορά το θέμα που τέθηκε, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης δήλωσε πως το αίτημα των παραγωγών εξετάζεται θετικά.


Ο κ. Κόκκαλης από την πλευρά του, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως

"παρεμβάσεις όπως αυτή που συζητήσαμε σήμερα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, αποτελούν δείγματα της ξεκάθαρης βούλησης που έχουμε να συνδράμουμε στην προσπάθεια διευκόλυνσης και ενδυνάμωσης της αγροτικής παραγωγής. Δίνοντας τη δυνατότητα να υπάρχει μεγαλύτερη ρευστότητα κατά την καλλιεργητική περίοδο, προσφέρουμε ουσιαστικά επιπρόσθετα εχέγγυα για καλύτερη διαχείριση του φυτικού κεφαλαίου, δημιουργώντας εκ των πραγμάτων προσδοκίες για καλύτερη απόδοση, προς όφελος όλων. Ευελπιστούμε πως η καλή διάθεση που έδειξε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης, θα μεταφραστεί σύντομα σε αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος".





Πηγή: www.kosmoslarissa.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια