ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Σε ποιους αγρότες πρέπει να γίνει διαγραφή της προκαταβολής φόρου σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε ποιους αγρότες πρέπει να γίνει διαγραφή της προκαταβολής φόρου σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ


Σε διαγραφή της προκαταβολής φόρου που έχει βεβαιωθεί σε όσους αγρότες προχώρησαν σε διακοπή της ατομικής επιχειρηματικής τους δραστηριότητας θα πρέπει να προχωρά η εφορία, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.


Το συγκεκριμένο έγγραφο έρχεται να «απαντήσει» στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι- φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα οι οποίοι προχώρησαν στο κλείσιμο των βιβλίων τους, δίχως να προχωρήσουν σε έναρξη κάποιας νέας δραστηριότητας. Παρ’ όλα αυτά, η εφορία προχώρησε σε βεβαίωση της προκαταβολής φόρου η οποία για το 2017 (εισοδήματα 2016) για τους επαγγελματίες αγρότες αντιστοιχεί στο 100% του οφειλόμενου ποσού, γράφει το ypaithros.gr.


Η εγκύκλιος που φέρει την υπογραφή του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή αφορά εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2016 και, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι

  • Αν στη δήλωση περιλαμβάνονται και εισοδήματα για τα οποία ο φόρος παρακρατείται ή καταβάλλεται κατά τις διατάξεις των επόμενων παραγράφων, ο φόρος που παρακρατήθηκε ή καταβλήθηκε για τα εισοδήματα αυτά εκπίπτει από το φόρο που πρέπει να βεβαιωθεί κατά το προηγούμενο εδάφιο.

  • Αν το εισόδημα με βάση το οποίο ενεργείται η βεβαίωση του φόρου προσδιορίζεται κατά τρόπο τεκμαρτό, ο φόρος που αναλογεί στο τεκμαρτό αυτό εισόδημα λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ποσού που πρέπει να βεβαιωθεί κατά το άρθρο αυτό. Όταν υποβάλλεται δήλωση για πρώτη φορά το προς βεβαίωση ποσό της παραγράφου αυτής περιορίζεται στο μισό.

  • Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί δήλωση, η Φορολογική Διοίκηση προβαίνει στη βεβαίωση του προκαταβλητέου ποσού φόρου, με βάση την υπάρχουσα εγγραφή για το εγγύτερο, πριν από την παράλειψη υποβολής της δήλωσης οικονομικό έτος, εφόσον διαπιστώνεται ότι ο υπόχρεος εξακολουθεί να αποκτά το εισόδημα.















Πηγή: www.tilegrafima.gr












































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια