Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
- 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 μπανάνες ώριμες
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Ξύνετε την κουβερτούρα στη χοντρή του μεριά του τρίφτη.
- Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Παίρνετε μια ταρτιέρα και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα.
- Αδειάζετε μέσα το πρώτο ζαχαρούχο γάλα.
- Ρίχνετε από πάνω την τριμμένη κουβερτούρα και τα κομματάκια της μπανάνας.
- Αν υπάρχει κενό ρίχνετε ακόμα λίγο ζαχαρούχο γάλα από το δεύτερο κουτί.
- Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και πιέζετε τις άκρες του γύρω γύρω να κολλήσει το κάτω φύλλο με το πάνω.
- Τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια του πάνω φύλλου.
- Σκεπάζετε την πίτα με λαδόκολλα (για να μην αρπάξει η σφολιάτα) και την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
- Πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε στα πιάτα.
- Προσοχή, γιατί εάν είναι πολύ ζεστή, η γέμιση θα κυλήσει προς τα έξω!
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Πηγή :www.olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου