ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Σοκολατόπιτα με μπανάνες

Σοκολατόπιτα με μπανάνες



Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
  • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 μπανάνες ώριμες
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • κανέλα για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:

  • Ξύνετε την κουβερτούρα στη χοντρή του μεριά του τρίφτη. 
  • Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες. 
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Παίρνετε μια ταρτιέρα και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. 
  • Αδειάζετε μέσα το πρώτο ζαχαρούχο γάλα. 
  • Ρίχνετε από πάνω την τριμμένη κουβερτούρα και τα κομματάκια της μπανάνας. 
  • Αν υπάρχει κενό ρίχνετε ακόμα λίγο ζαχαρούχο γάλα από το δεύτερο κουτί.
  • Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και πιέζετε τις άκρες του γύρω γύρω να κολλήσει το κάτω φύλλο με το πάνω. 
  • Τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια του πάνω φύλλου. 
  • Σκεπάζετε την πίτα με λαδόκολλα (για να μην αρπάξει η σφολιάτα) και την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει. 
  • Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. 
  • Πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε στα πιάτα. 
  • Προσοχή, γιατί εάν είναι πολύ ζεστή, η γέμιση θα κυλήσει προς τα έξω!










Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Πηγή :www.olivemagazine.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια