ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Έναρξη λειτουργίας για 4 Τοπικές Μονάδες Υγείας στη Λάρισα

Έναρξη λειτουργίας για 4 Τοπικές Μονάδες Υγείας στη Λάρισα


Στη λειτουργία τεσσάρων Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στην πόλη της Λάρισας προχωρά η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.


Ήδη για τη στέγαση των δύο πρώτων ΤΟ.Μ.Υ., ο Δήμος Λαρισαίων, με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε στη δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρων επί ακινήτων ιδιοκτησίας του.


Ειδικότερα, οι δυο πρώτες δομές, του νέου θεσμού Α/θμιας Υγείας, θα λειτουργήσουν αρχικά στην περιοχή των Αμπελοκήπων (Ταμπάκικα) και στη συνοικία Αγίου Γεωργίου.


Αναλυτικά, ο Δήμος παραχωρεί τρεις χώρους στον 1ο όροφο του δημοτικού κτιρίου που στεγάζεται επί της οδού Μύρων 2, στην περιοχή των Αμπελοκήπων και πέντε χώρων στο ισόγειο του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου που στεγάζεται επί της οδού Κάρλας και Λαζαρίδη.


Σημειώνεται ότι τα ΤΟ.Μ.Υ. είναι αποκεντρωμένες μονάδες των Κέντρων Υγείας που έχουν ως σκοπό, την προαγωγή και αγωγή υγείας του πληθυσμού που καλύπτουν, τη συστηματική παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού ευθύνης τους, την αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων υγείας και την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, τη συμβουλευτική και υποστήριξη σε άτομα και οικογένειες.


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας κάθε ΤΟ.Μ.Υ. θα λειτουργεί από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.


Τα ΤΟ.Μ.Υ. θα στελεχώνονται από το κάτωθι προσωπικό: ΠΕ Ιατρών Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας ή Παιδιατρικής ΠΕ ή ΤΕ Νοσηλευτικής ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού ΤΕ Επισκεπτών Υγείας.


Διευκρινίζεται ότι η κάλυψη, των λειτουργικών δαπανών των Μονάδων θα βαρύνει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.




Πηγή: www.larissanet.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »