ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας

Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας



Τα παραδοσιακά μελομακάρονα... αλλάζουν και "ντύνονται με σοκολάτα"! Μελομακάρονα γεμιστά με σοκολάτα, για όλους εσάς που είσαστε λάτρεις της σοκολάτας.



Υλικά:

  • 120 γραμ. σπορέλαιο
  • 120 γραμ. ελαιόλαδο
  • 30 γραμ. κονιάκ
  • 100 γραμ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 /2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 1 /2 κ.γλ. γαρύφαλο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 450 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γραμ. τρούφα

Για το σιρόπι
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. νερό
  • 200 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
  • ½ λεμόνι (ακέρωτο)
  • αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

Για τη γέμιση
  • 150 γραμ. σοκολάτα σταγόνες
  • 150 γραμ. χοντροκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης

Για την επικάλυψη
  • 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 1 κ.γλ. σπορέλαιο



Εκτέλεση:

  • Για τα μελομακάρονα με σοκολάτα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα ανάδευσης το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, για να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Βάζουμε σε ένα μπόλ τις σταγόνες σοκολάτας και το καρύδι.
  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά για να το πάρει το μείγμα. Δεν παιδεύουμε το μείγμα πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.
  • Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπαλάκια, κάνουμε βαθούλωμα στη ζύμη και γεμίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και καρύδι. Κλείνουμε και δίνουμε σχήμα μελομακάρονου.
  • Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με την ένωση προς τα κάτω. Ελαφρά, κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς C στον αέρα, για να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.


Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Ξαφρίζουμε τον αφρό. Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 όσο μελώνουμε τα μελομακάρονα. Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.


Για το γαρνίρισμα

  • Τα περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης.

Τα μελομακάρονα γίνονται και στο χέρι σε ένα μπόλ με σύρμα ανάδευσης.






Καλή σας όρεξη και Χρόνια Πολλά...





Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




« Προηγουμενο
Επομενο »