ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Μεγάλα έργα ο στόχος για το 2018 σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα

Μεγάλα έργα ο στόχος για το 2018 σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα



Το νέο έτος ανέτειλε και Δήμοι και Περιφερειακή Ενότητα κάνουν το… καλεντάρι των έργων στο Νομό Τρικάλων.


Το σημαντικότερο ίσως έργο που προγραμματίζεται εντός του 2018 είναι η κατασκευή πλέον των δέκα (10) κόμβων σε σημεία-καρμανιόλες του οδικού δικτύου της περιοχής μας (περιφερειακός Καρδίτσης, φανάρια Ριζαριού, επ. οδό Βαλτινού-Διαλεκτό κ.α.). Πιθανόν δε οι περισσότεροι εξ αυτών να παραδοθούν μέχρι το καλοκαίρι, καθώς έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Π.Ε. Τρικάλων. Άμεσα ξεκινάνε τα έργα στο δεύτερο τμήμα της εθνικής οδού Τρικάλων-Άρτας, από τους Γόμφους μέχρι την Πύλη και αναμένεται να παραδοθεί στη κυκλοφορία μέσα στο 2019.



Στα Τρίκαλα το μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής Αρχής είναι η συνολική ανάπλαση του κέντρου της πόλης. Το σχέδιο περιλαμβάνει τον εξωραϊσμό της λαϊκής αγοράς με διαπλάτυνση πεζοδρομίων, πλακόστρωτα και στεγασμένες θέσεις πώλησης, καθώς και μια νέα (ουσιαστικά) κεντρική πλατεία.Επίσης ο Δήμος Τρικκαίων προγραμματίζει εντός του έτους την ανάπλαση του Ληθαίου και των παραποτάμιων δρόμων, ολοκληρώνοντας παράλληλα ένα μεγάλο δίκτυο ποδηλατόδρομων.



Στην Καλαμπάκα ο μεγάλος στόχος είναι η έγκριση του φακέλου για τη μετατροπή του παλιού ΞΕΝΙΑ σε Δημαρχείο. Επίσης η Δημοτική Αρχή Σινάνη προχωρά στη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου, στη σκιά των Μετεώρων και σύνδεση, μέσω της γέφυρας της Διάβας και περιπατητικών διαδρομών, με τα χωριά της άλλης πλευράς του ποταμού.




Πηγή: www.trikalavoice.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »