ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Ξεκινούν τα έργα στο Νότιο και στο Βόρειο τμήμα του Ε-65 εντός του 2018

Ξεκινούν τα έργα στο Νότιο και στο Βόρειο τμήμα του Ε-65 εντός του 2018



Εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στα δυο άκρα του αυτοκινητόδρομου, τμήμα του οποίου ήδη δόθηκε στην κυκλοφορία.


Ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης προανήγγειλε την έναρξη των εργασιών στο τμήμα Ξυνιάδα-Λαμία μέχρι τον Φλεβάρη του 2018, ενώ οι πληροφορίες του trikalavoice.gr αναφέρουν ότι μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Βορείου Τμήματος (Τρίκαλα-Εγνατία Οδός) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αρχίσουν οι εργασίες και σ’ αυτό (εντός του 2018).


Για το Νότιο τμήμα του Ε-65, Ξυνιάδα-Λαμία, ο χρόνος εκτέλεσης των έργων υπολογίζεται στα 3 χρόνια, ωστόσο λόγω της σημαντικής προόδου που υπάρχει ήδη σε αυτό (στα 15 από τα 32 συνολικά χιλιόμετρα τα έργα είναι ήδη έτοιμα σε ποσοστό 55%!) πιθανότατα θα ολοκληρωθούν νωρίτερα, εντός του 2020.


Σχετικά με το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία, με τη νέα χάραξη προς Κηπουργιό Γρεβενών μειώνεται το κόστος καθώς το μεγαλύτερο τμήμα είναι πια πεδινό και χωρίς μεγάλα υψόμετρα (όπως θα συνέβαινε αν έβγαινε στην Παναγία). Και γι’ αυτό το τμήμα υπάρχει σχετική βεβαιότητα ότι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το 2021.




Πηγή: www.trikalavoice.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »