Υλικά (για 4 μερίδες):
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- ½ κιλό φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια (που πρέπει να έχει ξεπαγώσει από το βράδυ)
- Αλάτι και πιπέρι
- 6 ψιλοκομμένες αντσούγιες (θα τις βρείτε στο super market σε βαζάκι με ελαιόλαδο)
- Ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
- Μισό βαζάκι μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες και χωρίς κουκούτσια
- 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Καταρχήν βάζετε τα ζυμαρικά να βράζουν για να είναι έτοιμα σε 20’.
- Αφού πλύνετε λίγο τα φιλετάκια κοτόπουλου τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι που θα έχει ζεστάνει το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κοτόπουλο και τις αντσούγιες μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει, για τρία περίπου λεπτά.
- Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα (το σκόρδο, τα ντοματάκια, τις ελιές, την κάπαρη και την κόκκινη πιπεριά).
- Μαγειρεύετε ακόμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και το κοτόπουλο να έχει μαγειρευτεί καλά.
- Ανακατέψτε μαζί με τα ζυμαρικά που θα είναι έτοιμα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tips:
- Λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα ενισχύει πάντα κάθε πιάτο με ζυμαρικά.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel