ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο




Υλικά:

  • 10 χοντρά κολοκύθια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 10 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα κλωνάρια μαϊντανό και άνηθο

Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια


[ads-post]



Εκτέλεση:

Για τα γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά:
  • Ξεκινάμε τα γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο με κιμά, προετοιμάζοντας πρώτα τα κολοκύθια. 
  • Αφού τα πλύνουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος για να στέκονται όρθια στην κατσαρόλα. 
  • Αφαιρούμε μία φέτα από πάνω που θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι. 
  • Με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια ή με το κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε. 
  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3΄-4΄.
  • Προσθέτουμε τα κολοκύθια (την ψιλοκομμένη σάρκα), τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄-3΄. 
  • Τέλος, ρίχνουμε τον κιμά και αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. 
  • Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 1 φλ. νερό να χυλώσει η γέμιση. 
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκυθάκια μέχρι τα 3/4 του ύψους τους. 
  • Σκεπάζουμε με τη φέτα-καπάκι. 
  • Τοποθετούμε όρθια τα κολοκύθια σε στενή κατσαρόλα και μπήγουμε ενδιάμεσα πατάτες κομμένες, κυδωνάτες, όρθιες.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους. 
  • Τοποθετούμε δεμένα σε ματσάκι τα κλωνάρια μαϊντανού και άνηθου. 
  • Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό. 
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σκάσει το ρύζι.

Για το αυγολέμονο:
  • Σβήνουμε τη φωτιά (μην τα παραβράζετε γιατί θα λιώσουν τα κολοκυθάκια και θα λασπώσει το ρύζι). 
  • Χτυπάμε τ’ ασπράδια με σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπώντας και λίγο λίγο το λεμόνι. 
  • Αραιώνουμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό απ’ την κατσαρόλα και περιχύνουμε το φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.
  • Αν θέλετε το αυγολέμονο να γίνει σαν κρέμα, βάλτε 1 κουταλιά κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού. 
  • Διαλύστε το με σύρμα, προσθέστε το στο αυγό και κάντε κανονικά το αυγολέμονο. 
  • Περιχύστε το φαγητό και αφήστε την κρεμα αυγολέμονο σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να δέσει.



Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια