ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Διαμαρτυρια των ροδακινοπαραγωγων της επαρχίας Τυρνάβου στον ΕΛΓΑ Θεσσαλιας





Οργισμένοι καλλιεργητές ροδακινιών και νεκταρινιών της επαρχίας Τυρνάβου που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην παραγωγή τους από τις βροχοπτώσεις, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί στον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό τους από αποζημιώσεις καθώς όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛΓΑ "οι ζημίες δεν είναι άμεσες και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α."




Εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Δαμασίου, Αργυροπουλίου και Αμπελώνα μετέφεραν στον Δ/ντη του τοπικού ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο την οργή τους για την αντιμετώπισή τους από τον ασφαλιστικό φορέα των καλλιεργειών τους αφού δεν αποζημιώνει τις ζημιές που έχουν υποστεί από τις διαρκείς βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος.

[ads-post]


Όπως μετέφεραν στον κ. Λιόντο, πολλές οικογένειες καταστρέφονται από το αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.
Εξήγησαν δε πως η καταστροφή έγινε την περίοδο συγκομιδής των καρπών και ενώ είχαν κλείσει συμφωνίες για εξαγωγή της παραγωγής τους και μάλιστα με πολύ καλές τιμές.



Από την πλευρά του ο κ. Λιόντος αποδέχθηκε την κατάσταση, διευκρίνισε όμως πως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν θεωρεί ως άμεση ζημία το μαλάκωμα και τον μεταχρωματισμό των καρπών παρά μόνο το σχίσιμο και δεν προβλέπεται αποζημίωση. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσει και θα αποστείλει το πόρισμα των εκτιμήσεων των γεωπόνων της υπηρεσίας στα Κεντρικά για να λάβει απάντηση σχετικά με το αίτημα των αγροτών.




Σημείωσε πως το ενδιαφέρον της υπηρεσίας ήταν άμεσο. Την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε τον Τύρναβο και έκανε επιτόπιους ελέγχους σε κτήματα ροδακινιών και νεκταρινιών αλλά όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των τοπικών αγροτικών συλλόγων δεν εκλήθησαν και οι ίδιοι στη συνάντηση αυτή, με αποτέλεσμα να μην διαμορφώσουν πληρέστατη εικόνα για το μέγεθος των ζημιών ώστε να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ σε αποζημιώσεις.
Οι αγρότες, μετά από έντονη συζήτηση με τον κ. Λιόντο, αποχώρησαν ζητώντας από τον ΕΛΓΑ να λάβει την πολιτική απόφαση και να αποζημιώσει τους πληγέντες παραγωγούς , τονίζοντας πως «Θέλουμε τον ΕΛΓΑ δίπλα μας και όχι απέναντί μας»







Πηγη: www.ert.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια