ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Larisacitynews ΘΕΜΑ: Στήνουν ΙΕΚ στα αποκαΐδια κτιρίου στην Λάρισα

Larisacitynews ΘΕΜΑ: Στήνουν ΙΕΚ στα αποκαΐδια κτιρίου στην Λάρισα



Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι το γνωστό ιδιωτικό ΙΕΚ Όμηρος και το Aegean College (ιδίων συμφερόντων), έχουν αποπειραθεί «παράνομα» να προσελκύσουν σπουδαστές στην πόλη της Λάρισας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», τόσο το ΙΕΚ Όμηρος όσο και το Aegean College κάνουν εγγραφές στη Λάρισα, χωρίς άδεια λειτουργίας, σε καμένο κτίριο. 


Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλές καταγγελίες, αλλά και εύλογα ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν ένα κτίριο καμένο να λειτουργήσει και να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του παιδιά! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο κτίριο πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, επιφανειακές εργασίες καλλωπισμού. 





Για το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη υποβληθεί αρμοδίως προς το Υπουργείο Παιδείας σχετική καταγγελία, η οποία καταγράφει έναν ιδιαίτερο προβληματισμό για την κατάσταση του κτιρίου, ενώ καταλήγει με το εύλογο ερώτημα: «Έχει το ΙΕΚ Όμηρος άδεια λειτουργίας στο συγκεκριμένο κτίριο στη Λάρισα»; Και, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από αρμόδιες πηγές του Υπουργείου, το ΙΕΚ Όμηρος δεν έχει άδεια λειτουργίας στον νομό Λάρισας. 


[ads-post]


Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι του νομού Θεσσαλίας και οι οικογένειές τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διαδικασία επιλογής σχολής ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να λειτουργήσει ένα ιδιωτικό σχολείο (ΙΕΚ, κολέγιο, γυμνάσιο, λύκειο) απαιτείται άδεια από την Πολεοδομία, αλλά και αλλαγή χρήσης για «εκπαιδευτήριο». 


Προς το παρόν, φαντάζει απίθανο να έχει χορηγηθεί σχετική άδεια για ένα κτίριο, του οποίου οι δύο πρώτοι όροφοι επλήγησαν πριν λίγους μήνες από πυρκαγιά, προκαλώντας ανεπανόρθωτες καταστροφές. Εκεί στεγαζόταν η Β' Εφορία Λάρισας, η οποία κάηκε στις 3 Μαρτίου 2018. Σε αυτό το κτίριο, που αυτή τη στιγμή είναι γεμάτο με σκαλωσιές, έχουν αναρτηθεί πινακίδες του ΙΕΚ Όμηρος στη μια πλευρά και στην άλλη του Aegean College (ιδίων συμφερόντων).



Newsroom larisacitynews.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια