ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας




Κώστας Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ παρέχουμε τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για τις ανάγκες των πολιτών»

Νέο εξοπλισμό αποκτά σύντομα το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας μετά την έγκριση για υπογραφή της σύμβασης προμήθειας που δόθηκε από τον Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Συγκεκριμένα πρόκειται για ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α./ Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ», προϋπολογισμού 325.350,00 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

[ads-post]

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και κατ’ επέκταση και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, επιθυμούμε μέσω του ΕΣΠΑ να βελτιώσουμε τις υποδομές των νοσοκομείων της Θεσσαλίας καθιστώντας τα αποδοτικότερα και πιο λειτουργικά. Η αιρετή Περιφέρεια κινήθηκε βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πάνω στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, στηρίζοντας τον συνάνθρωπό σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο». 


Ειδικότερα, μετά τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης από τον Φορέα Υλοποίησης και Κύριο του έργου που είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και την υποβολή τους στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, διενεργήθηκε ο προβλεπόμενος προέλεγχος που οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα και προέγκριση δημοπράτησης του έργου. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από το Νοσοκομείο. 


Ο διαγωνισμός αφορά σε προμήθεια νέων ειδών καθώς και αντικατάσταση εξοπλισμού παρωχημένης τεχνολογίας για την κάλυψη των αναγκών διαφόρων κλινικών και τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα για κάθε Κλινική / Τμήμα θα αποκτηθούν:

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ: Ένα χειρουργικό μικροσκόπιο με συμπαρατήρηση, Ένα σύστημα βιομετρίας παχυμετρίας.
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ: Ένα αναισθησιολογικό συγκρότημα.
ΩΡΛ: Ένας Τυμπανογράφος, Ένας διαγνωστικός ακοομετρητής, Ένα Φορητό Μετωπιαίο Κάτοπτρο.
ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ: Μία Μονάδα για διουρηθρικές επεμβάσεις. 
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ: Ένας αναπνευστήρας εντατικής θεραπείας, Ένας φορητός αναλυτής αερίων αίματος - ηλεκτρολυτών.
ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ: Ένας Μικροτόμος αυτόματος με σύστημα ψύξης, Μία επιδαπέδια ιστοκινέτα κλειστού τύπου.
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ: Τρία φορητά οξύμετρα δακτύλου.
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ: Ένα σύστημα πριονίου - τρυπανίου μπαταρίας.
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ: Ένα ψυγείο - συντήρηση φαρμάκων.


Η προμήθεια του νέου εξοπλισμού και η αντικατάσταση παλαιού με νέο και σύγχρονο τεχνολογικά εξοπλισμό θα επιφέρει τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου και την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων και σύγχρονων ιατρικών τεχνικών, προς όφελος των ασθενών και ωφελούμενου πληθυσμού από το Νοσοκομείο Καρδίτσας.






Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια