ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Πώς λέγεται ένας χριστιανός όταν εισβάλλει σε ένα τζαμί σκοτώνοντας 50 άτομα; ...Τώρα κατάλαβες;

Πώς λέγεται ένας χριστιανός όταν εισβάλλει σε ένα τζαμί σκοτώνοντας 50 άτομα; ...Τώρα κατάλαβες;



Πώς λέγεται όταν ένας μουσουλμάνος εισβάλλει σε μία εκκλησία και ανοίγει πυρ σκοτώνοντας όποιον βρει μπροστά του;

Το βρήκες, ναι. Τρομοκρατική επίθεση. Και ο δράστης είναι ο τρομοκράτης. Λογικό.

Άλλη ερώτηση τώρα.

Πώς λέγεται, όταν ένας χριστιανός εισβάλλει σε ένα τζαμί και σκοτώνει 50 άτομα επειδή βρίσκονταν εκεί;

Σφαγή, ε; Δολοφονικό αμόκ διάβασα κάπου. Ακραίος εξτρεμισμός.

Δεν αναφέρομαι, βέβαια, σε όλα τα μέσα, αλλά από συγκεκριμένα μέσα και ανθρώπους παρατήρησα μία αδυναμία να πουν το αυτονόητο. Τρομοκρατία, παιδιά, το λέμε χρόνια τώρα.

Μάλλον επειδή αυτός ήταν δικός μας. Χριστιανός ντε. Από αυτούς που ακολουθούν τη διδασκαλία της αγάπης.

Και εντάξει, για όποιον έχει διαβάσει ιστορία –κανονικά εννοώ, όχι τα πάνω πάνω– είναι προφανές ότι όλες οι θρησκείες, οι οποίες είμαι πεπεισμένη πλέον ότι είναι επινοήσεις του σατανά, έχουν τέτοιες εκδηλώσεις φανατισμού.

Αλλά δεν έχουν διαβάσει και όλοι ιστορία. Την ιστορία στη χώρα μας τη νίκησαν τα θρησκευτικά και οι ιδεοληψίες.

Δε θέλω να πω πολλά, Πιτσιρίκο. Απλά με ενόχλησε αυτή η διαφοροποίηση, το «δύο μέτρα και δύο σταθμά» που έχουμε κάνει κανόνα στη ζωή μας.

Αυτό το διαρκώς αυξανόμενο μίσος που δεν βασίζεται πουθενά παρά μονάχα στο ότι κάποιος μας είπε ότι αυτοί είναι τρομοκράτες.

Γιατί σου λένε ότι οι ξένοι είναι εγκληματίες, ότι οι μουσουλμάνοι θέλουν να μας σκοτώσουν.

Κι εσύ τους ακούς γιατί δεν έχεις την κοινή λογική να κοιτάξεις λίγο παραπέρα από την τηλεόραση.

Κατάλαβες τώρα γιατί δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις όλους τους μουσουλμάνους «τρομοκράτες» επειδή κάποιοι από αυτούς ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις;


[ads-post]


Αν το κάνεις αυτό, θα πρέπει να αποδεχτείς ότι κι εσύ ο χριστιανός ο καλός είσαι τρομοκράτης επειδή ένας ομόθρησκός σου αποφάσισε σήμερα το πρωί ότι πρέπει οι αλλόθρησκοι να πεθάνουν. Να σε ρίξουμε κι εσένα στην πυρά;

Κατάλαβες γιατί δεν είναι όλοι οι αλλοδαποί εγκληματίες και βιαστές, επειδή άκουσες ότι κάποιοι από αυτούς έχουν κάνει αυτά τα εγκλήματα;

Αλλιώς να χαρακτηρίσουμε κι εσένα, τον Έλληνα, ως ένοχο για παιδεpαστία και εκμετάλλευση ανηλίκων θυμάτων trafficking, έτσι επειδή ένας συμπατριώτης σου το έκανε τις προάλλες.

Να το πάμε έτσι, αν είναι.

Κρίμα που, αντί να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας, δεχόμαστε αυτό που μας σερβίρουν.

Κρίμα γιατί το μίσος διογκώνεται και θα βλέπουμε και άλλες εκδηλώσεις μίσους.

Όπως θα βλέπουμε και εκδηλώσεις–δηλώσεις βλακείας στα social media και τις τηλεοράσεις.

Και αντί να λύσουμε τα θέματά μας, θα δημιουργούμε κι άλλα.



* Όταν σκοτώνουν οι λευκοί ακροδεξιοί χριστιανοί μερικές δεκάδες νοματαίους, μας λένε ότι είχαν ψυχολογικά προβλήματα. Μόνο οι λευκοί άνδρες με φασιστικές απόψεις και χριστιανικό θρήσκευμα έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Οι άλλοι άνθρωποι από άλλες θρησκείες τα έχουν όλοι λυμένα τα ψυχολογικά τους. Δεν διάβασα ποτέ για κάποιον μουσουλμάνο βομβιστή πως είχε ψυχολογικά προβλήματα. Άπειρες δικαιολογίες για τους λευκούς φασίστες. Άπειρες δικαιολογίες και για τους ζάπλουτους. Καμία για τους φτωχούς. Και το μίσος που σπέρνουν οι ισχυροί, θεριεύει. Αλλά σπέρνουν το μίσος στην κοινωνία -με απίστευτα λόγια μισαλλοδοξίας- και μετά απορούν για αυτούς που πήραν στα σοβαρά τα λόγια τους και πήγαν και ξεπάστρεψαν καμιά πενηνταριά ανθρώπους. 


Imagine no religion. Ούτε χριστιανισμός, ούτε Ισλάμ, ούτε τίποτα. Μια είναι η «θρησκεία» και είναι η θρησκεία άνθρωπος. Όλοι μια φυλή, όλοι αδέρφια. Ουτοπία. Σήμερα... Όχι πάντα.







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια