ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Το μήνυμα του Δημάρχου Λαρισαίων για την Εργατική Πρωτομαγιά





O δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης σε μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά αναφέρει τα εξής: 


"Η εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει τους αγώνες των εργαζομένων για την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία. Στην ουσία συμβολίζει τους αγώνες για την προάσπιση του δικαιώματος στην ίδια τη ζωή. Από τους ιστορικούς αγώνες του εργατικού κινήματος για την καθιέρωση του οκταώρου μέχρι σήμερα, έχει περάσει πολύς καιρός. Όμως στους κύκλους της ιστορίας το αίτημα για  τον επανακαθορισμό των όρων της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων εμφανίζεται ξανά και ξανά, κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο. 


Η περίοδος της βαθιάς οικονομικής  κρίσης, η λιτότητα στην χώρα μας και στην Ευρώπη, έχει προκαλέσει  βαρύτατα πλήγματα στους εργαζόμενους,  τόσο σε ότι αφορά στα εισοδήματά τους, όσο και σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων. 

[ads-post]

Κυρίαρχο αίτημα της κοινωνίας, στην εποχή μετά τα Μνημόνια,  είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση και επούλωση των τραυμάτων που προκάλεσε η κρίση στον κόσμο της εργασίας, στους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου.  


Οι κοινωνίες πρέπει να προχωρούν διατηρώντας την συνοχή τους. Είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. 


Την ίδια ώρα, η μετάβαση της οικονομίας και της κοινωνίας στην νέα ψηφιακή εποχή, εύλογα δημιουργεί αβεβαιότητες. Η μετάβαση αυτή αν δεν ρυθμίσουμε τις προϋποθέσεις της και δεν προετοιμαστούμε σωστά, μπορεί να απειλήσει την ίδια την έννοια της εργασίας.


Σ’ αυτή τη διαδρομή, θέλω να διαβεβαιώσω τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες, ότι η αυτοδιοίκηση, ο Δήμος μας, θα είναι παρών για να εγγυάται τους όρους της ομαλής μετάβασης στο νέο ψηφιακό κόσμο, διασφαλίζοντας το ιερό δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη ζωή. 
Θέλω να ευχηθώ σε όλους, καλή Πρωτομαγιά, με τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος, αλλά και με ενότητα και συνεργασία για τα δύσκολα άλματα του μέλλοντος, μέσα από τα οποία ωστόσο προκύπτει η ελπίδα."











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια