ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Με καλές τιμές ξεκίνησε η συγκομιδή στις πρώιμες ποικιλίες κερασιού στον Τυρναβο





Εδώ και μια εβδομάδα περίπου ξεκίνησε στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών κερασιού. 

Στις περισσότερες περιοχές το μάζεμα άρχισε με καλούς οιωνούς για τους παραγωγούς, καθώς υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον και οι τιμές παραγωγού, όπως μας είπαν αγρότες και εκπρόσωποι σχημάτων είναι ικανοποιητικές. 


Βέβαια, σε κάποιες περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλία για παράδειγμα δεν λείπουν τα προβλήματα από τις έντονες χαλαζοπτώσεις, ενώ σε κάποιες άλλες ακούγονται παράπονα από τους παραγωγούς για τα χαμηλά ποσοστά καρπόδεσης, γεγονός που αποδίδεται από πολλούς στις άστατες καιρικές συνθήκες. 


Σημειώνεται πάντως ότι οι τιμές παραγωγού για τα πρώιμα κεράσια, όσον αφορά σε διαλογισμένο και συσκευασμένο προϊόν αγγίζει ήδη στην χονδρική και τα 5 ευρώ το κιλό.
Σύμφωνα με τον κ. Βαλάντη Τέγκο, κερασοπαραγωγό από την περιοχή του Τυρνάβου που καλλιεργεί πρώιμες ποικιλίες και συγκεκριμένα Primolat και Early Lorry «πρώτη ημέρα σήμερα ξεκινήσαμε το μάζεμα με καλές συνθήκες. Οι θερμοκρασίες και το κρύο του χειμώνα που μας πέρασε αποδεικνύεται ότι δρουν ευεργετικά στην καλλιέργεια. 

[ads-post]

Γενικά υπάρχει αρκετά καλή παραγωγή φέτος και σε καμιά περίπτωση δεν είναι όπως πέρσι τα πράγματα, που υπήρχε πολύ μεγάλη κάμψη. Οι τιμές χονδρικής για τις δυο αυτές πρώιμες ποικιλίες που έχω είναι στα 5 ευρώ το κιλό για προϊόν σε χαρτόκουτο και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας».


Όπως μας είπε ο κ. Τέγκος κι άλλοι κερασοπαραγωγοί έχουν αρχίζει από σήμερα το μάζεμα στην περιοχή, αλλά πιο μαζικά αυτό αναμένεται να γίνει από βδομάδα, όταν και θα μπουν σε φάση συγκομιδής μεγαλύτερα κομμάτια με κερασιές της περιοχής Τυρνάβου αλλά και ακόμα περισσότερες ποικιλίες.









Πηγη: www.agrotypos.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια