ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ολοκληρώνεται η σπορά του βαμβακιού στον Θεσσαλικό κάμπο

Ολοκληρώνεται η σπορά του βαμβακιού στον Θεσσαλικό κάμπο


Στις πιο πολλές περιοχές της χώρας η σπορά βάμβακος έχει ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μια πρώτη εικόνα δείχνει ότι θα υπάρξει αύξηση στα καλλιεργούμενα στρέμματα φέτος σε επίπεδο Θεσσαλίας και στην Θεσσαλονίκη, λόγω κυρίως της απογοήτευσης των παραγωγών από τις τιμές σε άλλα προϊόντα και κυρίως το καλαμπόκι.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, κ. Χρήστος Σιδερόπουλος οι βροχές του τελευταίου διαστήματος κράτησαν υγρασία στα χωράφια με αποτέλεσμα να διευκολύνεται το φυτό να φυτρώσει, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν υπήρχε ακραία ξηρασία για παράδειγμα. 

[ads-post]

Όπως εκτιμά ο Χρήστος Σιδερόπουλος οι εκτάσεις με βαμβάκι στο νομό Λάρισας θα είναι στα περσινά επίπεδα, ενώ αύξηση κατά 20% βλέπει στις εκτάσεις που σπάρθηκαν με βαμβάκι στο νομό Καρδίτσας. 

Ακόμα σύμφωνα με τον ίδιο από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν την Λάρισα, ο κ. Σιδερόπουλος εκτιμά ότι δεν επλήγη το βαμβάκι αφού σε πολλές περιπτώσεις είχε ήδη σπαρεί ή μόλις φυτρώσει. Πρόβλημα λέει ο ίδιος μιλώντας στον ΑγροΤύπο από τα πρόσφατα χαλάζια έχουν κυρίως δενδρώδεις καλλιέργειες σε Τύρναβο, Πλατύκαμπο και Αγιά, κατά βάση.





Πηγή: www.agrotypos.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια