ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Παραλαβή αναρροφητικού μηχανήματος (σάρωθρο) από τον Δήμο Φαρσάλων (ΦΩΤΟ)

Παραλαβή αναρροφητικού μηχανήματος (σάρωθρο) από τον Δήμο Φαρσάλων (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμος Φαρσάλων στις 15/05/2019 παρέλαβε από την εταιρεία Δ. Φ. Σαραντόπουλος ΑΕΒΤΕ, μηχάνημα έργου αναρροφητικό σάρωθρο, ωφέλιμης χωρητικότητας κάδου απορριμμάτων 4 κ.μ, μάρκας RAVO 540 iSeries, για τις ανάγκες καθαρισμού δρόμων, πλατειών, πεζοδρόμων, κεντρικών οδών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Φαρσάλων.

Η διαδικασία της προμήθειας διενεργήθηκε με ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τη με αριθμό 10006/08/10/2018 διακήρυξη του Δήμου Φαρσάλων, κατόπιν της ένταξης της προμήθεια μηχανήματος έργου στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών.



Η προσθήκη του σαρώθρου στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου αναμένεται να επιφέρει τα εξής αποτελέσματα:
  • Ιδιαίτερα βελτιωμένο επίπεδο υπηρεσιών καθαριότητας με δεδομένο ότι ο Δήμος Φαρσάλων δεν διαθέτει άλλο σάρωθρο.
  • Δυνατότητα καθαρισμού πολύ μεγαλύτερης επιφάνειας ανά ημέρα καθώς και ποιοτικότερο επίπεδο καθαρισμού με δεδομένη την αναρροφητική λειτουργία και την ικανότητα απορρόφησης σκόνης και γενικότερα πολύ λεπτών απορριμμάτων.
  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας και δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας σε άνετο περιβάλλον εργασίας ακόμα και σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών.
  • Αποτελεσματική εξάλειψη εστιών μόλυνσης και υγειονομικού κινδύνου που προκύπτουν από υπολείμματα απορριμμάτων οργανικής προέλευσης. (π.χ. λαϊκές αγορές).

[ads-post]

Με την υλοποίηση της προμήθειας αναρροφητικού σαρώθρου εξασφαλίζεται η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπλέον, μεγάλο μέρος της επίπονης-χειρωνακτικής εργασίας των εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας θα αντικατασταθεί με την λειτουργία του μηχανήματος.
Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι θετικές γιατί οι εκπεμπόμενοι ρύποι από μηχανήματα νέας τεχνολογίας (κινητήρας Εuro 6 σύμφωνα με τα πιο αυστηρά Ευρωπαϊκά πρότυπα), είναι σημαντικά μειωμένοι σε σχέση με τα μηχανήματα παλαιάς τεχνολογίας και συμβάλλουν στην μείωση των εκπομπών CO2 και ΝΟx. Επίσης η κατανάλωση καυσίμου και τα επίπεδα θορύβου είναι σαφώς μειωμένα σε σχέση με τα μηχανήματα παλαιότερης τεχνολογίας. Η αποτελεσματική συλλογή των απορριμμάτων και η χρησιμοποίηση νερού κατά την σάρωση μειώνουν αισθητά τις πιθανές εστίες μόλυνσης και υγειονομικού κινδύνου.




Ο Δήμος Φαρσάλων αναπτύσσοντας συνεχώς κοινωνική ευθύνη προσπαθεί να αναβαθμίζει το στόλο του ώστε να συμβάλλει ενεργειακά στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος όπως αυτό έχει υπολογιστεί στο BILAN CARBON στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE' CLIM FOOT και στους στόχους του Συμφώνου των Δημάρχων για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% από το 2020.




Newsroom larisacitynews.GR










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια