ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Υπάρχει τελικά ζήτημα ανάκλησης για την μελέτη αποκατάστασης του Α ́ Αρχαίου Θεάτρου;

Υπάρχει τελικά ζήτημα ανάκλησης για την μελέτη αποκατάστασης του Α ́ Αρχαίου Θεάτρου;


Σύλλογος Φίλων Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας:
"Υπάρχει τελικά ζήτημα ανάκλησης για την μελέτη αποκατάστασης του Α ́ Αρχαίου Θεάτρου;"


Μετά το πρόσφατο Δελτίου Τύπου που αφορούσε την ανησυχία του συλλόγου μας για την μελέτη αποκατάστασης του Α ́ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, σε νέο άρθρο της εφημερίδας ΈΘΝΟΣ με τίτλο: «Τελεστήριο Ελευσίνας - Αρχαίο Θέατρο Λάρισας: Νέα «βόμβα» στο... Διάζωμα», γίνεται ευθεία αναφορά στην πιθανότητα ανάκλησής της.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Στο αιτιολογικό της ανάκλησης που αφορούσε στον Ορχομενό εμφανίζονται αναμεμειγμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες, που αναρμοδίως εισηγήθηκαν υπέρ της αποδοχής της δωρεάς. Το ίδιο προκύπτει να έχει συμβεί και στις δύο υπουργικές αποφάσεις αποδοχής δωρεών του σωματείου, στις 5/3/18 και στις 10/5/18, που αποδέχονται τις εκπονηθείσες από το «Διάζωμα» μελέτες με τίτλους «Μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης του Τελεστηρίου Ελευσίνας» και «Μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας», φέροντας την υπογραφή της τέως υπουργού Πολιτισμού. Και οι δύο έχουν γίνει κατόπιν θετικών εισηγήσεων αναρμόδιων υπηρεσιών: του Τεχνικού Συμβουλίου του ΥΠΠΟΑ, που γνωμοδότησε υπέρ της αποδοχής τους ομόφωνα, και της ∆ιεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων (∆ΑΑΜ). Και στις δύο περιπτώσεις έχει παρακαμφθεί το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο!»

[ads-post]

Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα ένας αρμόδιος να απαντήσει υπεύθυνα στα ερωτήματά μας. Ειδικά όταν αυτά αφορούν ένα ζήτημα που αυτή την στιγμή θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της τοπικής επικαιρότητας.




Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια