ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Πάνω από 3000 μαθητές εκπαιδεύτηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων στο Αλκαζάρ

Πάνω από 3000 μαθητές εκπαιδεύτηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων στο Αλκαζάρ


Άλλη μια χρονιά σχολικής περιόδου, έφτασε στην λήξη της για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Πάνω από 3000 μαθητές με 41 επισκέψεις των Δημοτικών παιδικών σταθμών, 26 επισκέψεις των Δημοτικών Σχολείων καθώς και 150 μαθητές του 11ου Γυμνασίου Λάρισας εκπαιδεύτηκαν άλλοι με ποδήλατα και άλλοι με τα μηχανοκίνητα οχήματα στους βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 



Η εκπαίδευση κυκλοφοριακής αγωγής είναι σημαντικό να διδάσκεται στους μαθητές από την προσχολική ηλικία δηλώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Δεληγιάννης Δημήτρης: Στο πλαίσιο μιας πόλης που Μαθαίνει «επιδιώκουμε την διαμόρφωση συλλογικής συνείδησης επάνω στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας μέσα από απλές συμβουλές αλλά και μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ηλικίες των μαθητών. Αν από πολύ νωρίς περάσουμε στα παιδιά μας τα θετικά πρότυπα και την σωστή οδηγική συμπεριφορά, θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εκπαίδευσή τους εξοπλίζοντάς τα παράλληλα με σεβασμό για τους κανόνες και την ανθρώπινη ζωή, με σοβαρότητα και ευσυνειδησία για τον κόσμο και για το περιβάλλον». 

[ads-post]

Όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται συλλογικά από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, από την Ένωση εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον κο Σφόρτσα Τηλέμαχο, όπως και τον Σύλλογο εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Λάρισας και συγκεκριμένα από τους :Oικονόμου Νίκο, Αγριογιάννη Τάσο, Μυλωνά Χρήστο, Καλτσάτο Δημήτρη, Δαμιανίδη Δημήτρη, Σαριμπαλίδου Όλια και τη συντονίστρια και εκπαιδεύτρια του πάρκου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής , Ευαγγέλου Εύη. 



Να σημειωθεί ότι δράσεις στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής έχουν ενταχθεί και στο πρόγραμμα του Δήμου μας «Κατασκήνωση στην πόλη». 

Καλό καλοκαίρι.





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια