ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Πρόχειρα φράγματα σε Πηνείο και Ενιπέα για την άρδευση 70.000 στρεμμάτων κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πρόχειρα φράγματα σε Πηνείο και Ενιπέα για την άρδευση 70.000 στρεμμάτων κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στην κατασκευή πρόχειρων φραγμάτων στους ποταμούς Πηνειό και Ενιπέα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τους αναδόχους τις συμβάσεις των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 348.000 ευρώ, με τις οποίες διασφαλίζεται η επάρκεια νερού για την άρδευση 70.000 στρεμμάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Τα φράγματα αναμένεται να κατασκευαστούν στο 5ο αντλιοστάσιο του Πηνειού, στο Ομόλιο και στον Παλαιόπυργο και στην περιοχή Καστρακίου Φαρσάλων. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε Λάρισας και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

[ads-post]

«Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής συμβάλλοντας με έργα ουσίας στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Με έργα όπως τα συγκεκριμένα αξιοποιούμε τα επιφανειακά ύδατα, αυξάνουμε σημαντικά τη δυνατότητα αποταμίευσης ποσότητας νερού, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά την περίοδο αιχμής των αρδεύσεων και σε περιπτώσεις λειψυδρίας. Υλοποιούμε έργα τα οποία ενισχύουν την παραγωγική διαδικασία και μειώνουν το κόστος παραγωγής» 

τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

Με την κατασκευή των υπόψη φραγμάτων θα υπάρξει δυνατότητα αποταμίευσης ποσότητας νερού, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά την περίοδο αιχμής των αρδεύσεων και σε περιπτώσεις λειψυδρίας.





Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια