ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Σε απόγνωση οι ροδακινοπαραγωγοί του Τυρνάβου

Σε απόγνωση οι ροδακινοπαραγωγοί του Τυρνάβου


Σε απόγνωση βρίσκονται οι ροδακινοπαραγωγοί του Δήμου Τυρνάβου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αργυροπουλίου-Λυγαριας, Δαμασίου και Αμπελώνα.

[ads-post]

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Σε απόγνωση βρίσκονται για ακόμη μία χρονιά οι ροδακινοπαραγωγοί της περιοχής μας, όπως και της υπόλοιπης χώρας. Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, μετά την επιβολή του «εμπάργκο» της Ε.Ε προς την Ρωσία, το οποίο τα συγκυβερνώντα τότε κόμματα υποστήριξαν, αλλά συνέχισε να υποστηρίζει και η σημερινή κυβέρνηση , οι παραγωγοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται πάνω από το 60% και η παραγωγή τους πολλές φορές να μένει αδιάθετη.

Αποκορύφωμα αποτελεί η φετινή χρονιά, που ενώ βρισκόμαστε στην αρχή της συγκομιδής, ήδη τεράστιες ποσότητες ροδάκινων βρίσκονται αδιάθετες στα ψυγεία και αρκετές ποσότητες παραμένουν και σαπίζουν επάνω στα δέντρα.

Οι Αγροτικοί σύλλογοι ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί με ουσιαστική στήριξη του εισοδήματός τους. Επίσης, καλούμε τα κόμματα και τους υποψήφιους βουλευτές που θα «παρελάσουν» αυτές τις μέρες από την περιοχή μας, ώστε να ζητήσουν την ψήφο μας, να δεσμευτούν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και τόσα χρόνια τους ροδακινοπαραγωγούς.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους τα οποία είναι:
  • αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών με στρεμματική ενίσχυση
  • διασφάλιση κατώτερων εγγυημένων τιμών που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να μένει ένα ικανοποιητικό εισόδημα στον παραγωγό.»





Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια